Francia nők divattippjei: 6 szabály a könnyed, elegáns kisugárzásért

Hanyag elegancia sugárzik róluk – de mégis, mi lehet a francia nők titka?

 

Minőség

Először is: egy francia nő invesztál a ruhatárába. A kevesebb több elve mellett azt vallják, hogy a minőség nagyon fontos. 

Egy francia nőnek nem a trend diktál! Ami jól áll, azt viseli és ragaszkodik hozzá, nem változtat a stílusán az új trendek megjelenésével. 

Színek, stílus, anyagok, szabás… Mindből tudja, mi áll jól neki.

Emellett nem hódol az olcsóbb darabok gyűjtögetésének sem.

Csak egyetlen drága darabot visel, mely minőségi –

s ezt párosítja egyszerűbb, olcsóbb darabokkal.

A beszerzett, magas minőségű alapdarabok tartósan alkotják egy francia nő ruhatárának alapját, így ez nem feltétlenül drágább megoldás. Hiszen eközben nem költenek számos, olcsóbb darabra, melyek hamar elhasználódnának, vagy kimennének a divatból – viszont amit (sokkal ritkábban) megvesznek, az megéri az árát. 

 

Logózott ruhadarabok

A fentiek folyományaként is tekinthető, hogy nem hordanak olyan darabokat, melyekre különböző márkák logója van nyomtatva. Jól tudják: a minőség nem azt jelenti, hogy egy márkanevet ráírunk a ruhákra.

 

Ékszerek

Mértékletesség jellemző. Vagy (mondjuk) nagy fülbevalót hordanak, de nyaklánc nélkül, vagy fordítva. Az ékszerek anyaga pedig egy öltözeten belül egyöntetűen vagy arany, vagy ezüst, ami soha nem keveredik, számuk pedig háromnál ha lehet, nem is több.

 

Cipősarok magassága

Soha nem viselnek túl magas sarkú cipőt: vagy egészen lapos talpú, vagy az adott ruházatukhoz illő, magas (de nem túl magas) sarkú cipőt választanak. Kerülik az erőltetett, ,,túl sok” hatást, melyet a kelleténél több ékszer, de a túlzottan magas sarok is kiválthat.

 

Színek

Két fő színnél többet egy outfitben csak ritkán viselnek:

ez letisztult, rendezett és könnyed benyomást kelt.

A ruházat például olyan, visszafogott háttérszínekből állhat, mint a földszínek és a pasztellszínek és egyetlen, hangsúlyos színben pompázó, vagy nagyobb méretű darabból, kiegészítőből. Egyetlen dolog van, melynek nem viselik a természetes, bőrszínű verzióját: ez pedig nem más, mint a harisnyanadrág.

 

Vörös rúzs

Hasonló elv szerint a smink általában természetes, viszont a francia nőknél a rúzs és a köröm a leggyakrabban vörös színű.

Ez adja azt a bizonyos pluszt,

mely éppen nem sok, de nagyon is számít!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük