Mit csinál egy sminkes, ha már nem tudja mozgatni a kezét? Kitalál valamit!

 

Ki az a Veronica Lorenz?

,,Soha életemben nem hallottam róla!” – most valószínűleg ezt gondolod.

 És ez valószínűleg így is van! De nem baj, majd most hallasz róla, tőlünk.

Veronica Lorenz Vancouver-ben nőtt fel és már fiatalon sikereket ért el profi műkorcsolyázóként. Karrierjét azonban korán visszavetette, hogy a nyakában jóindulatú gerincvelő-daganatot találtak, mely hatással volt a mozgására is: jobb kezét egy idő után csak korlátozott mértékben volt képes mozgatni.

Veronica nem adta fel: bal kezét megtanulta úgy használni, hogy azzal helyettesíthesse a sérült jobbját. Idővel például már a sminkecseteket is képes volt bal kézzel pontosan, precízen használni. Főiskolán már művészeti szakra járt, majd elvégzett egy sminkmesteri képzést, ahol tehetségesnek bizonyult. Ennek köszönhetően olyan sztárokkal dolgozhatott együtt, mint Diana Ross vagy Sarah Michelle Gellar.

Amikor a gerincvelő-tumora miatt nehezebbé váló mozgása már nem tette lehetővé, hogy könnyedén kialakítsa a precízebb részleteket is a sminkelés során – úgy, mint a szem sarkában meghúzandó tusvonalat -, Veronica gondolt egyet és kitalált egy eszközt, mellyel ez könnyebben kivitelezhető, mint a vékony kis tusecsetekkel.

,,Nem voltam képes tovább sminkmesterként dolgozni… És szintén képtelen voltam megrajzolni a rám addig oly jellemző tusvonalat a szememhez. Szóval elhatároztam, hogy létrehozok egy eszközt, amelynek a segítségével fel lehet pecsételni a tusvonalat. Tudom, hogy ezzel nem csak azoknak segítek, akiknek nehezére esik a mozgás, hanem azoknak is, akik számára kihívást jelent a sminkelés.” – mondja Veronica.

Éppen Az éhezők viadala filmek készítése során sminkelhette a színészeket, amikor megfogalmazódott benne az ötlet, hogy a kézművesek által használt, kisebb, nyeles nyomdákhoz hasonló eszközzel helyettesíthető lenne a tusvonalak festegetése – s így azok hossza is biztosan egyforma maradna mindkét oldalon.

Ezután, 2011-ben sajnálatos módon daganata kiújult. Bár az életmentő műtét, amelyen átesett, sikeresnek bizonyult, a folyamat azzal járt, hogy elvesztette az irányítás képességét mindkét keze felett.

Ekkor jött el az idő igazán arra, hogy korábbi ötlete megvalósításra kerüljön: hiszen így már saját, ikonikussá vált ,,macskaszemét” sem volt képes elkészíteni.

2013-ra Veronica szabadalmaztatta találmányát és kisvártatva végre megszületett az eszköz, mely végül a Vamp Stamp nevet kapta és azóta is segítséget nyújt számtalan nőnek a világban, akinek nehézséget okoz a tusvonal precíz megrajzolása.

A végleges termék így néz ki:

The new vampstamp $5.99 www.cutekinsfashions.com

Vamp Stamp Angel Wing LARGE Eyeliner SOLD OUT NEW IN BOX VampStamp Vavava Voom

VampStamp Eyeliner arriva in Italia da Sephora! - https://www.beautydea.it/vampstamp-italia-eyeliner-sephora/ - Vi piacerebbe che l'applicazione dell'eyeliner fosse semplice ed immediata? Con The VampStamp tutto diventa più semplice!

 

A karcsú, könnyen kezelhető nyomdához egy tustintával feltöltött kis tégely is tartozik. Az ék alakú nyomda használható önmagában is, hiszen a nyomtatott tusvonal vastagabbik, homorú vége kiválóan illeszkedik a külső szemzughoz, de a szem felső vonalán végigvezetett tusvonallal utólag kiegészítve is csodásan mutat.

Veronica ma Los Angelesben lakik férjével, lányával és kiskutyájukkal. A találmánya – nem véletlenül – világszerte sikeresnek bizonyult: az idei év elején dobták piacra világszerte és ma már számunkra is elérhető, például itt

Az eszköz használatban, a GlamLifeGuru csatornájának bemutatásában itt látható:

forrás forrás forrás forrás forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük