Moss fogat!

Most szembesültem vele, hogy szeptember – azon túl, hogy beköszöntött az ősz és elkezdődött a tanév – a szájápolás hónapja is.

Úgyhogy ez alkalomból adok egy tanácsot.

Moss fogat! Nem viccelek. Tényleg.

Jó tudom ez olyan alapvető dolog már. Nevetséges, hogy ilyet kérek tőled. De fogalmazok pontosabban: moss alaposan fogat! A fogápolás a szájhigiénia elsődleges pontja. Fontos pontja.

Kell egy jó fogkefe, fogselyem, szájvíz, fertőtlenítő.

Kérdeznék valamit!

Csókolóztál már kellemetlen szájszagú egyénnel? Szerencsére én nem, de valaki biztosan.

Például Nicole Kidman, aki azért adott rágót a színész partnerének forgatás közben, hogy legalább minimálisan enyhüljön az undor, a szerelmes csók közben.

Bár rágó helyett adhatott volna egy Foreo Issa Hybrid fogkefét is a kolléga kezébe, az biztosabb forrása az egészséges fogaknak, és a friss leheletnek.

 

Ha csókolózni nem is csókolóztál, beszélni biztosan beszélgettél már olyan emberrel, akinek kellemetlen volt a lehelete.

Valljuk be, nem az a jó, ha hófehér vigyorral ránk kacsint egy férfi, akinek mindenhol kifogástalan az illata?

Képzeld el, ahogy beszélgetés közben próbálsz tisztes távolban maradni a kiszemelt partnertől, de ő csak beszél és beszél, és lelki szemeid előtt látod a kis bűzkarikákat, amik feléd úsznak.

Az előbb még sármos pasi, akivel már órák óta szemeztél a bárban, de utóbb kiderült, nem figyel a szájhigiéniára, így legszívesebben a telefonszámod helyett a fogorvosodét adnád meg neki.

Ugye, milyen rossz vízió?

Figyeljünk oda a fogainkra! Ők is élnek, mind ahányan vannak. És, ha nem gondozod őket megfelelően, igenis jelezni fognak, és nem biztos, hogy pont a legkellemesebb módon.

Tehát: moss fogat! Tényleg!

Támcsu Anikó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.