Olcsó húsnak híg a leve – szépségipar EDT

Mi nők tudjuk, hogy a szépészeti szolgáltatások szinte elengedhetetlen kellékei az életünknek.

A szempilla stylist, a kozmetikus, a fodrász, a műkörmös, a pedikűrös, a sminkes, stb. azért van, hogy az önmagunkról alkotott képet szebbé varázsolják.

Ők azok, akik annak szentelték az életüket, hogy mi, a fizető vendégeik

mosollyal az arcunkon lépjünk ki a kezeik közül.

Ők a mi titkos, különleges legjobb barátaink, akikkel kettesben bármit meg tudunk beszélni a pár órás ottlétek alatt.

Ők azok, akik észrevétlenül, de ott vannak a mindennapjainkban. Például reggel, mikor megfésülködsz, a fodrászodnak köszönheted a hajad szép színét, mikor előveszed a pénzt a tárcádból, a körmösnek köszönheted a kezeid ápoltságát, az igéző tekinteted, melybe valaki egyszer majd beleszeret, a pillásodnak.

Az életünk nagy eseményeiről nem is beszélve: egy esküvőn például ők azok, akik a különlegessé varázsolnak.

Reggeltől estig dolgoznak, gyakran hétvégente is, ha otthon meghackelted egy dobozos hajfestékkel a hajadat, vagy ha letört egy körmöd… Gondoljunk csak bele, mi lenne velünk nélkülük?

Fordítsuk ezt meg: ezek a lányok értünk dolgoznak, tehát belőlünk élnek. Mindannyian elvárjuk, hogy könnyen megközelíthető helyen legyenek busszal és kocsival egyaránt, hogy szép környezetben legyenek, hogy tartós és szép munkájuk legyen.

Sajnos, a mai világban nehéz önerőből üzlethez jutni, akárcsak egy lakáshoz, vagy egy házhoz. A magas ingatlanpiaci árak mellett az ő kis helységük ára is magas, nem beszélve a számlákról – vajon egy fodrász mennyivel több vizet használ el a sok hajmosáshoz?

Ők mindig képzik magukat, követik a trendet, az új, menő, jól csengő márkákat veszik meg. Mindezt azért, hogy ismétlem: az önmagunkról alkotott képet szebbé varázsolják.

Az árakat úgy szabják, hogy ezeket a költségeket ki tudják fizetni. Sajnos, én még nem sok Maldív-szigeteken 3 havonta hávájdizsinapszemcsiző, csupaguccsiban járó szépségiparban dolgozó szakembert láttam még. Ebből, kedves nőtársam az következik, hogy valószínűleg egy teljesen átlagos fizetés jut nekik a kiadásaik mellett.

Vannak átlag árak, városonként ugyan ez eltérő lehet, de ennyi az annyi. Aki olcsóbban dolgozik, az valószínűleg új a szakmában, friss helyet nyitott, a vendégkör kiépítése, vagy a gyakorlás céljából olcsóbb.

Nekik természetesen bizalmat kell szavazni, hisz minden profi lent kezdte.

De aki tartósan féláron, pláne otthon, fusimusi hirdetésekből, referencia nélkül(!!!) dolgozik, az nem a megfelelő szakember hosszú távon!

Akinek nincsen pénze ilyesmire lányok, inkább spóroljon kicsit, vagy otthon ügyeskedjen kicsit.

Annyi kontár van, és ezzel küzd a szépségipar…

Ne adjunk munkát ezeknek a lányoknak, akik tönkretesznek minket, inkább becsüljük meg az igazi Jótündér keresztanyáinkat, akik tényleg csak értünk dolgoznak!

Üdv,
csak én, egy nem szakmabeli.

 

Claudia Schindler

 

One thought on “Olcsó húsnak híg a leve – szépségipar EDT

  1. Szia Claudia! A kozmetikusokat miért nem említetted meg a felsorolásban? A bőrünk a kor előrehaladásával öregszik és ha nem jól ápoljuk, ez a folyamat hamarabb bekövetkezik. Egy jó kozmetikus sokat segíthet a folyamat lassításában. A nők többsége mégis csak a hajára, a körmére és a pillájára fókuszál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük