Olcsó húsnak híg a leve – szépségipar EDT

Mi nők tudjuk, hogy a szépészeti szolgáltatások szinte elengedhetetlen kellékei az életünknek.

A szempilla stylist, a kozmetikus, a fodrász, a műkörmös, a pedikűrös, a sminkes, stb. azért van, hogy az önmagunkról alkotott képet szebbé varázsolják.

Ők azok, akik annak szentelték az életüket, hogy mi, a fizető vendégeik

mosollyal az arcunkon lépjünk ki a kezeik közül.

Ők a mi titkos, különleges legjobb barátaink, akikkel kettesben bármit meg tudunk beszélni a pár órás ottlétek alatt.

Ők azok, akik észrevétlenül, de ott vannak a mindennapjainkban. Például reggel, mikor megfésülködsz, a fodrászodnak köszönheted a hajad szép színét, mikor előveszed a pénzt a tárcádból, a körmösnek köszönheted a kezeid ápoltságát, az igéző tekinteted, melybe valaki egyszer majd beleszeret, a pillásodnak.

Az életünk nagy eseményeiről nem is beszélve: egy esküvőn például ők azok, akik a különlegessé varázsolnak.

Reggeltől estig dolgoznak, gyakran hétvégente is, ha otthon meghackelted egy dobozos hajfestékkel a hajadat, vagy ha letört egy körmöd… Gondoljunk csak bele, mi lenne velünk nélkülük?

Fordítsuk ezt meg: ezek a lányok értünk dolgoznak, tehát belőlünk élnek. Mindannyian elvárjuk, hogy könnyen megközelíthető helyen legyenek busszal és kocsival egyaránt, hogy szép környezetben legyenek, hogy tartós és szép munkájuk legyen.

Sajnos, a mai világban nehéz önerőből üzlethez jutni, akárcsak egy lakáshoz, vagy egy házhoz. A magas ingatlanpiaci árak mellett az ő kis helységük ára is magas, nem beszélve a számlákról – vajon egy fodrász mennyivel több vizet használ el a sok hajmosáshoz?

Ők mindig képzik magukat, követik a trendet, az új, menő, jól csengő márkákat veszik meg. Mindezt azért, hogy ismétlem: az önmagunkról alkotott képet szebbé varázsolják.

Az árakat úgy szabják, hogy ezeket a költségeket ki tudják fizetni. Sajnos, én még nem sok Maldív-szigeteken 3 havonta hávájdizsinapszemcsiző, csupaguccsiban járó szépségiparban dolgozó szakembert láttam még. Ebből, kedves nőtársam az következik, hogy valószínűleg egy teljesen átlagos fizetés jut nekik a kiadásaik mellett.

Vannak átlag árak, városonként ugyan ez eltérő lehet, de ennyi az annyi. Aki olcsóbban dolgozik, az valószínűleg új a szakmában, friss helyet nyitott, a vendégkör kiépítése, vagy a gyakorlás céljából olcsóbb.

Nekik természetesen bizalmat kell szavazni, hisz minden profi lent kezdte.

De aki tartósan féláron, pláne otthon, fusimusi hirdetésekből, referencia nélkül(!!!) dolgozik, az nem a megfelelő szakember hosszú távon!

Akinek nincsen pénze ilyesmire lányok, inkább spóroljon kicsit, vagy otthon ügyeskedjen kicsit.

Annyi kontár van, és ezzel küzd a szépségipar…

Ne adjunk munkát ezeknek a lányoknak, akik tönkretesznek minket, inkább becsüljük meg az igazi Jótündér keresztanyáinkat, akik tényleg csak értünk dolgoznak!

Üdv,
csak én, egy nem szakmabeli.

 

Claudia Schindler

 

4 thoughts on “Olcsó húsnak híg a leve – szépségipar EDT

 1. Szia Claudia! A kozmetikusokat miért nem említetted meg a felsorolásban? A bőrünk a kor előrehaladásával öregszik és ha nem jól ápoljuk, ez a folyamat hamarabb bekövetkezik. Egy jó kozmetikus sokat segíthet a folyamat lassításában. A nők többsége mégis csak a hajára, a körmére és a pillájára fókuszál.

 2. Nem értek egyet a cikk írójával.
  Bizony nem mindegy, hogy a szépségiparban dolgozónak milyen a vendégköre. (Luxus lakópark, vagy egy kisebb falu)
  Nem mindenki engedheti meg magának a 10ezer forint vagy még többe kerülő kezeléseket.
  A szerényebb körülmények között élő nőknek is lehetnek igényei egy – egy kezelésre, de számukra megfizethető áron. Vannak olyan szépségszalonok, ahol azért bőven ott hagy az ember UGYANAZÉRT az “izraeli márkájú” kezelésért 15ezer forintot is, míg egy szerényebb szalonban, ami nem feltéltenül gagyibb, csak 5-6ezer forintot. Tapasztalatból írom, mert szeretek kipróbálni új helyeket, és a drágább hely csalódás volt, míg az olcsóbb helyen még teával is megkínáltak.

 3. “Mi nők tudjuk, hogy a szépészeti szolgáltatások szinte elengedhetetlen kellékei az életünknek.

  A szempilla stylist, a kozmetikus, a fodrász, a műkörmös, a pedikűrös, a sminkes, stb. azért van, hogy az önmagunkról alkotott képet szebbé varázsolják.”

  Jesszusom, enélkül meghalnátok? kíváncsi lennék, hogy éltétek volna túl 50 évvel ezelőtt, ezek egy jó nagy érsze csak azért van, hogy műkurvát, műbarbit csináljon belőletek, egy ok hogy költsetek és kidobjátok a pénz, ezek azért vannak, hogy az önmagatokról alkotott képet elrejtsétek egy maszk mögé, hogy miért? biztos önértékelési gondok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük