Házi kinder tejszelet

Van olyan ember, aki ezt nem szereti? Szerintem nagyjából nincs, vagy olyan ritka, mint a fehér holló. Ezzel a sütivel egy nagy baj van: mindig túl kevés.

Főleg a házi készítésű, mert abból egy tepsi alatt meg sem állunk. Ha vendégek jönnek, akkor ez tuti befutó. Ráadásul elkészíthető cukormentes változatban is!

Hozzávalók:

tészta:

45 dkg liszt

15 dkg cukor

5 dkg margarin

1 csipet

2 db tojás

2 ek méz

1 mk szódabikarbóna

2 ek tejföl

2 ek holland kakaópor

krém:

3-4 csomag tejszín ízű pudingpor

1 ek. liszt

7 dl tej

2 dl tejföl

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, tojást, mézet, margarint, csipet sót, szódabikarbónát, kakaóport, tejfölt és a margarint keverjük össze alaposan. A nyújtódeszkát alaposan lisztezzük ki, mert ez egy elég ragadós tészta. Én általában szilikon sütőlapot használok ennél a receptnél, mert könnyebb vele dolgozni, mint a sütőpapírral.

Nyújtsuk ki vékonyabbra (nem fog annyira feljönni!) és süssük ki 180 C fokon kb. 10 perc alatt. 

Közben a krémet a hozzávalókból keverjük ki, a pudingot a leírásának megfelelően elkészítve. Ha netán túl folyós lesz a krém, akkor margarinnal, vajjal vagy lapzselatinnal meg lehet keményíteni, de ha jó minőségű a puding, akkor erre nem szokott szükség lenni.

Akkor a legjobb a végeredmény, ha hagyjuk egy napot állni. Igen, nem árt hűtőben pihentetni egy napot, de persze az kérdés, ki és mikor teszi ezt meg ezzel a sütivel.

Éppen ezért apró kockákra vágom, így többnek tűnik és lassabban fogy. Vagy nem…

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük