Hűsítő jeges teák otthonra és kerti partyra

Az augusztus nálunk a kerti sütögetések, baráti összejövetelek ideje. Igyekszünk ilyenkor meglátogatni mindenkit, aki fontos nekünk, a szeptemberi munkadömping előtt. Idén az esetleges második hullám előtt.

Ilyenkor barátokkal, rokonokkal általában sütögetni szoktunk. A házigazda gondoskodik az ételről, mi visszük az italokat.

Viszünk bort, ez alap. De régebben gondban voltam, hogy alkoholmentes verziónak mit vigyünk, hiszen mindig van olyan, aki vezet, vagy más okból nem iszik bort, és vannak gyerekeink is. Cukrozott, vagy palackos üdítőt én elvből nem veszek, marad hát a tea, nyáron pedig a jeges tea!

Az a tapasztalatom, hogy először meglepődnek, hogy teát hoztál? Majd hatalmas lelkesedéssel vetik rá magukat, és végül, aki ihat alkoholt, azt is a jeges teába önti. Szóval extra nagy adaggal kell készülni!

Otthon elkészítem az alap teát, a vendégségben pedig már csak össze kell rakni a teakoktélt:

kérek hozzá kancsót, jégkockát, viszek menta-, vagy citromfű ágakat és némi friss gyümölcsöt. És kész az örök recept! Innentől már a variációk száma végtelen, nagyon sokféleképpen elkészíthető. Erre mutatok most néhány ötletet!

1.recept tipp:

Pink grapefruit jeges tea

Hozzávalók:

egy evőkanál szálas zöld tea

2 érett grapefruit

3-4 teáskanál barna cukor (opcionális)

fél liter szénsavas ásványvíz, jégkockák, friss citromfű bóbiták

Elkészítés:

Készítsd el a zöld teát 1 liter, 80 C fokos vízzel, majd hagyd állni 2 percig. Szűrd át, és várj, míg szobahőmérsékletűre hűl. (ha kevés cukrot is tennél bele, ennél a lépésnél tedd meg!) Ezt így elviheted a partyra, ott csak össze kell állítanod a koktélt, így:

Öntsd a kihűlt zöld teát egy jégkockákkal félig megtöltött kancsóba, és csavard bele az egyik grapefruit levét. A másikat szeleteld fel, és a szénsavas ásványvízzel, citromfű levelekkel együtt add hozzá.

Party tipp: a szénsavas ásványvíz helyett proseccoval is felöntheted!

 

2.recept tipp:

Bora Bora

Hozzávalók:

3 evőkanál Piros kedvenc gyümölcstea (vagy egyéb piros színű gyümölcstea)

egy marék friss málna, ribizli, vagy szeder

2-3 friss mentaág

1 dl tömény málnaszörp (vagy ribizli, szeder szörp)

fél liter szénsavas ásványvíz, jégkockák

Elkészítés:

Készíts gyümölcsteát 1 liter vízből és a 3 kanál teakeverékből, majd hagyd állni 15 percig. Szűrd át, és várj, míg szobahőmérsékletűre hűl. Öntsd egy jégkockákkal félig megtöltött kancsóba, add hozzá a szörpöt és a fél liter szénsavas ásványvizet, majd díszítsd friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel.

További receptötletekért kattints IDE>>>

Varga Marianna
Kamélia Kert

(A fotók a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük