You are currently viewing Illatos erdei gombás spagetti jó sok hússal

Illatos erdei gombás spagetti jó sok hússal

Az erdei gombákat télen főleg szárítva lehet megkapni, de elég jó kínálat van belőle még termelői piacokon is. Mi is onnan vesszük, mert csak pár órás forró vizes áztatás kell a szárított gombának és máris olyan, mint újkorában.

Az erdei gombák között sok igazán illatos, karakteres van, így most ahhoz hoztunk egy receptet.

Hozzávalók:

250 g spagetti tészta

250 g darált hús

1 fej vöröshagyma

314 ml Olasz mártás

100 g szárított rókagomba

100 g szárított vargánya

20 g szárított lilatönkű pereszke

2-3 db szegfűgomba

só, bors ízlés szerint

½ dl Cserszegi Fűszeres bor

Elkészítés:

A főzés előtt egy nappal áztassuk be a szárított gombákat forró vízbe. Így megpuhulnak rendesen és másnap már lehet az étellel főzni. Az áztató vizet nem szoktam leönteni, hanem csak kimerem belőle a gombaszeleteket és a levéből gombalevest főzök később.

A hagymát meghámozom és apróra vágom, majd olajon vagy zsíron üvegesre pirítom. Hozzáteszem a darált húst is és rendesen összepirítom. Mikor elkészült, hozzáöntöm a kevéske fehérbort, Olasz mártást és az apróra vágott erdei gombát. Még lassú tűzön főzöm egy keveset, hogy az ízek összeérjenek. A kevés bor ki fogja hozni a gomba finom ízeit és aromáit. 

Egy másik lábosban megfőzöm a tésztát al dente állagra és leszűröm, kicsit megolajozom, hogy ne tapadjon össze. Mire ez elkészül, addigra a mártás is készen van.

Én szeretem összekeverve tálalni, mert ha van időm akár még össze is sütöm egy kevés sajttal a tetején.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólás érkezett.

  1. ERDMUN7366

    Thank you!!1

Vélemény, hozzászólás?