Lencsés frittata paradicsommal és paprikával

Klasszikus újévi eledel a lencse, így szinte már unásig esszük ilyenkor a lencsefasírtot, a lencsefőzeléket és a lencsesalátát. Idén úgy gondoltam, mi lenne, ha újítanánk e téren és valami újszerű reggelit tálalnék a család elé.

A frittata nálunk amúgy is nagy kedvenc, úgyhogy most kikísérleteztem belőle egy újévi gazdagsághozó lencsés változatot.

Hozzávalók: 

1 doboz lencsekonzerv 

15 tojás 

1 marék koktélparadicsom 

2 db kápia paprika

reszelt sajt

só, bors 

Elkészítés: 

A tojásokat alaposan verd fel, hogy lágy, habos legyen. Fűszerezd ízlésed szerint. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába öntsd bele a felvert tojást, majd add hozzá a levétől megszűrt lencsét. A konzerv lencse azért praktikus, mert már előfőzött és gyorsan megpuhul.

A lencse után következhet a többi zöldség: paradicsomok, paprika.

Előmelegített sütőben hamar megsül, kb. 10 perc alatt. A sajtot is csak a kész frittatára tedd rá.

TIPP: Gourmet & Delicious Hagyományos Lecsóval még finomabb!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük