Ha most mennénk foodtruck-os rendezvényekre, akkor biztosan azt mondanám, hogy ide és ide el kell menni, mert ennél jobbat ritkán lehet találni.
De ha nem tudunk menni, akkor marad a házi grillezés és sütögetés és több-kevesebb sikerrel kicsit lemásoltuk azt a steak receptet, amit Szegeden pár éve ettünk.
Hozzávalók:
6 nagyobb szelet steakhús
3 ek. chipotle chiliszósz
1 palack Mangó Álom chutney
1 kg burgonya
5 ek. majonéz
250 g tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Előző este a húsokat pácoljuk be a chipotle szósszal, mert így még a konyhai sütéskor is kellemesen füstös ízvilág lesz. Csinálhatjuk BBQ szósszal is amúgy, ha nem akarjuk csípősen, mert ízében tökéletes lesz úgy is.
Hűtőbe téve pácoljuk, lefedve a jénaiban.
Másnap egy serpenyőben kevés zsiradékon süssük őket át, annyira amennyire szeretjük. Van aki véresebben szereti, van aki teljesen átsülve, ezt mindenkinek saját ízlésére bízzuk.
Míg a húsokat sütjük, hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel kockára és főzzük meg sós vízben.
A tejföllel keverjük ki a majonézt. Természetesen házi majonézzel még finomabb lesz, de a bolti is megteszi.
A vöröshagymát hámozzuk meg és aprítsuk minél kisebb kockákra.
Keverjük bele a hagymát a tejfeles mártásba és ha elkészült a főtt krumpli, akkor kézmelegen tegyük bele a majonézes szószunkba. Keverjük el alaposan, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kész húsok meleg az igaziak. Tálalás előtt öntsük nyakon Mangó chutneyval, köretként meg jöhet a tányérra a majonézes krumplisaláta.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)