Pho leves gazdagon

Zsigereinkben érezzük már a tavasz bizsergését és ilyenkor már egyre nehezebben vagyunk bent a lakásban. Grilleznénk, színekre vágyunk és szinte ki vagyunk éhezve a nyári ízekre.

A Pho leves nekünk az, ami egy átmenet a télből a nyárba. Sok-sok tekeredő tésztával, roppanós zöldségekkel, babcsírával és fafülgombával, illatos póréhagymával és természetesen chilivel.

Hozzávalók:

4 marék igazi rizstészta

1 marék kisebb csíkokra vágott fafülgomba

1 marék csíkokra vágott sárgarépa

2 marék savanyított babcsíra

2 marék karikára vágott póréhagyma

1 marék metélőhagyma

1 tk. frissen vágott petrezselyem

8 db főtt, füstölt fürjtojás

1 csipet őrölt köménymag

só, bors ízlés szerint

1 tk Shishito chilipehely

½ lime leve

2 db szerecsendió

1 csipet fahéj

1 csipet gyömbér

1 egész csirkemell

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk apró kockákra és kevés zsiradékon pirítsuk meg, majd fűszerezve még kicsit pirítsunk rá.

A rizstésztát fűszeres lében főzzük ki úgy, hogy szinte csak ellepje a víz. Ennek a levesnek pont az a lényege, hogy nagyon tömény, gazdag és inkább hozzávalókból áll, mint vízből.

Amikor a leves már szinte teljesen elkészült, akkor az apróra vágott zöldségeket keverjük hozzá.

Utána beletesszük a pirított csirkemell kockákat és még kicsit főzzük, hogy az ízek összeérjenek, de a zöldségek roppanósak maradjanak.

A chilipelyhet tálaláskor szórjuk csak rá az apróra vágott petrezselyemmel együtt.

A díszítésnek mehet pár karika póréhagyma és félbevágott főtt, füstölt fürjtojás!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük