Svéd gombasaláta shiitake gombával

A klasszikus svéd gombasalátát sokan ismerik, viszont miért ne lehetne ezt is kicsit feltuningolni? A régi verziót már olyan sokszor készítettem, hogy szinte unásig ettük.

Úgyhogy most kipróbáltam termelői magyar shiitake gombából és saját Zakuszkánkkal egy másik változatot.

Hozzávalók:

200 g friss shiitake gomba

6 ek. Babos zakuszka

1 fej vöröshagyma

olaj

őrölt borókabogyó

só, bors

Elkészítése:

A shiitake gombát mossuk meg és vágjuk apró szeletekre. Ugyanígy a vöröshagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Olajon pároljuk meg a hagymakockákat és a shiitake gombát is, legalább 20 percig. Majd ha elkészültünk, akkor kanalazzuk rá a babos zakuszkát, szórjuk meg sóval, borssal és a borókabogyóval.

Tálalhatjuk kenyéren, mint a bruschettát, de akár még melegszendvicskrémnek is kiváló lesz! Kis chilipaprikával tehetjük még izgalmasabbá.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük