Thai rizsgombóc sajttal töltve

Rizsmentő és maradékfeldolgozós receptből született meg ez a rizsgombóc receptünk is és ráadásul rendkívül egyszerű gluténmentesen elkészíteni.

Öntetnek és ízesítésnek is szinte bármit elvisel a zöldfűszerektől a thai ízvilágig. Most egy olvadó sajtos thai rizsgombóc változatot hoztam.

Hozzávalók:

2 bögre rizs

4 bögre víz

2 ek. Hétfejű Sárkány chutney indiai szósz

20 dkg trappista sajt

3+5 ek. rizsliszt vagy búzaliszt

olaj

Elkészítés:

A rizst főzd meg a vízben és már a főzővízhez tedd hozzá az indiai chutney-t. Így a fűszerek jól átjárják a rizsszemeket főzés közben is.

A kifőtt rizst keverd el rizsliszttel (vagy búzaliszttel) és kis gombócokat formálj belőlük. A trappista sajtot vágd kisebb kockákra és nyomd bele a rizsgombócokba, majd formáld el a lyukat, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben. Az 5 evőkanálnyi rizslisztben forgasd át a gombócokat és forró olajban süsd ki őket aranybarnás színig.

Tálaláskor friss kakukkfűvel és Hétfejű Sárkány chutneyval is tálalhatod, de egy fokhagymás-kapros tejföl is kellemesen ízletes lesz mellé.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük