Újragondolt Eclair fánk, ahogyan mi szeretjük!

Ezt a receptet azért szeretjük, mert nem túl édes, nem kell sütni és hamar készen van. Fánknak való alapot is lehet kapni hozzá, érdemes kipróbálni.

Egy csomagban elég sok gombóc van, amit töltéskor csak félbe kell vágni. De ha magad akarod kisütni, akkor hozom az én tésztareceptem hozzá.

Eclair fánk tésztája:

8 dkg vaj

1.5 dl víz

10 dkg finomliszt

4 db tojás

1 teáskanál cukor

1 csipet só

Elkészítés:

Az összetevőket habverővel jól kikeverem és kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazom. Természetesen a vajat kicsit megolvasztom, belekeverem a cukrot, vizet, akár fel is forrósítom őket együtt, majd ehhez kerül a csipet só, tojás, liszt. Sokan sokkal bonyolultabban készítik, de ha kevés az időnk, akkor ez a legpraktikusabb. Fontos, hogy a tésztát úgy keverjük ki habverővel, hogy már elváljon az edény falától.

A tésztát kb. fél órára hagyjuk utána állni. 220 C fokos előmelegített sütőbe tegyük és pár perc alatt süssük aranybarnára.

Ha kisült, hagyjuk kihűlni! Ez fontos, mert hűlés közben még belül alakul a tésztája.

És itt jön a sütésmentes trükk: 

Mascarpone sajthoz keverjünk egy kevés vaníliás cukrot, csipet jamaikai rumot vagy rum aromát. Jóféle feketeribizli lekvár lesz a másik réteg.

A félbevágott fánkocskákat habzsákkal vagy kisebb kanállal először töltsük meg a mascarponés krémmel, majd arra kanalazzunk 1-2 kávéskanál lekvárt és tegyük rá a fánk tetejét.

Hagyjuk legalább egy órát állni hűvösben, hogy a fánkok megpuhuljanak rendesen és már kész is!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük