Zsidócseresznyés-magos zabkása reggelire

A zsidócseresznye, vagy Physalis régi társ a kertünkben és nagyjából ebben az időben (augusztustól október végéig) kezd el igazán beérni.

Én nagyon szeretem, érdekes fanyarkás-édeskés ízével igazi különlegesség a konyhában és reggeli zabkásához meg még inkább szuper kiegészítő.

Hozzávalók:

1 bögre zabpehely

2 bögre mandulatej

2 ek. diákcsemege magkeverék

10 szem zsidócseresznye bogyó

1 ek. méz

1 késhegynyi szerecsendió

1 késhegynyi fahéj

Elkészítése:

A zabpelyhet főzd meg a mandulatejben kása állagúra, majd tedd bele a fűszereket és a csipet mézet édesítésnek.

Egy kis tálkába szedj ki a zabkásából, tegyél hozzá az olajos magvakból és vágj bele pár szem zsidócseresznyét és már kész is a szuper reggeli. 

Ezt a csemegét magaddal is viheted a munkába vagy suliba, mert egész sokáig ellát energiával nap közben is, az édesség utáni vágy leküzdésére is kiváló lesz, így még a nassolás is egészséges lesz!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük