GIFneked – Jafranek Jakab álma

Új rovatunkban Finy Petra és Haász János egymástól kapott gif-ekre ír mininovellákat:

Küldenek egymásnak egy-egy gif-et, mely általában rendesen feladja a leckét… Végül mégis mindig sikerül hozzá illő novellát írniuk válaszként.

Ma János küldött egy (elég nehéz) gif-et, s Petra írt hozzá egy szöveget, nézzétek:

(Holnap Jani mininovellája jön!)

A férfi, aki úgy tudott dorombolni, mint az álom

Jafranek Jakab nyugalmazott fogsor- és szájmodell, akinek bidéfehéren ragyogó, tündöklő fogsora oly sok érzékien látványos jégkrém- és joghurt-reklámban szerepelt annak idején, egy napon álmot látott.

Álmában apró szőrös lények beszéltek hozzá, akik azt állították, ő valójában nem férfi,

hanem macska.

Jakab attól kezdve mindenhez és mindenkihez hozzádörgölőzött ördögien hullámzó derékkal, az ablakpárkányra kuporodva órákon keresztül figyelte az utca forgalmát, rendszeresen konzervekből lefetyelt, melyek véresre hasították a nyelvét, és ellenállhatatlan lelkesedéssel karmolta össze a lakás bútorait, annak ellenére, hogy a körme húsig leszakadt.

Ezenkívül fejébe vette, hogy mostantól csak macskaajtókon keresztül hajlandó közlekedni. Nem érdekelte, hogy még a feje sem fér át rajtuk. Őrült szenvedéllyel próbálta magát újra és újra átpasszírozni a kis macskaátjárókon, miközben tébolyult tekintettel üvöltötte: ,,Macskaaaa vagyok! Macskaaaa vagyok!”

Feleségében olykor felmerült, hogy elviszi Jafranek Jakabot ivartalanításra, hátha javul a helyzet.

Azonban rájött, ezzel csak annyit érne el, hogy a férje ritkábban járna át a szomszéd kertekbe cicalányokat hajtani hangos vehemenciával.

Elvetemült macskaságán valószínűleg még a kasztrálás sem segítene.

Finy Petra

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük