GIFneked – Nyárléptű lány szeretnék lenni

Új rovatunkban Finy Petra és Haász János egymástól kapott gif-ekre ír mininovellákat:

Küldenek egymásnak egy-egy gif-et, mely általában rendesen feladja a leckét… Végül mégis mindig sikerül hozzá illő novellát írniuk válaszként.

Ma János küldött egy gif-et, s Petra írt hozzá egy szöveget.

Megnézitek?

Holnap Jani mininovellája jön!

 

MFW i see other people make FP.

A könnyűség elviselhetetlen vágya

Nehéznek érezte a szívét. Mintha egy rücskös ágyúgolyót cipelne a mellkasában. Vagy egy ormótlan kőobeliszket. Más súlyos dolog hirtelen most nem jutott az eszébe.

A lényeg az, annyira nehéz volt a szíve, hogy alig bírta vonszolni magát az utcán. Pedig próbálkozott ő mindenféle módon könnyű válni. Légiesen járni. Ruganyosan gondolkodni. Lebegve érezni.

Hosszan figyelte a suhanó felhőket, hátha tanulhatna tőlük valamit. Az égen ide-oda csusszanó fecskéket, talán tőlük kap majd ihletet a könnyedségre.

Igyekezett ellesni néhány mozdulatot az utcán grasszáló, nyárléptű lányoktól is, akiknek járásában egyszerre volt benne a minden és a semmi eleganciája. Fürkészte kertjében a fényekkel kacérkodó lepkéket is, bízva abban, majd az ő röptükben találja meg a megoldást saját könnyűségéhez.

Aztán egyszer csak elment mellette az a férfi, aki csak úgy felcsúszott a korláton, a pofájába nevetve a gravitációnak, és a nehéz szívű férfi összes belső terhének.

Na, akkor, na, akkor egy pillanatra azt hitte, hogy most elkapott valamit. És pár centire, mintha el is emelkedett volna a földtől.

Vagy legalábbis a szíve már nem húzta le annyira.

Finy Petra

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük