7 dolog, amit csak a Bikák tudnak

A Bika kitartó, megbízható, makacs és hűséges, és mint minden jegynek, megvannak a maga különlegességei, egyediségei.

Ezek azok a dolgok, amelyek egyetlen másik jegyre nem jellemzőek így, ilyen összetételben – s amiket az égvilágon senki nem érthet meg igazán, csakis egy Bika!

Sok ilyen van, mi is hoztunk egy párat.

 

1 A változás pocsék.

Az állandóság jó. Az állandóság szilárd, mint a Bika: nincs benne feszültség, csak nyugalom, harmónia, fesztelenség. Bezzeg a változás! A változás eltöröl minden felépített rutint, akár teljesen új életmódot hozhat és nem tudhatod előre, mi után mi következik – mégis, hogy a francba lehet ezt szeretni!?

 

2 Nem vagyok rideg, csak nem teregetek ki mindent: nagy különbség!

Oké, vannak, akik az utolsó kis érzelmi hullámukat is hatalmas hisztiként nyomják rá másokra, mert kell nekik a közönség, vagy ki tudja, miért – hát, egy Bikától erre ne számíts!

Az érzelmi feszültséget belül intézi el, míg kívülről nyugodtnak tűnhet. Csak idő kell neki, semmi más: ne érezz késztetést arra, hogy kiszedd belőle, éppen mire gondol! Úgysem fog leállni veled dumcsizni erről: hagyd békén, ha végiggondolta, majd szól!

 

3 A kitartás célra vezet: tudod, ezt hívják fegyelemnek!

Hogy amit csinálok, neked nem elég változatos? Nem elég vibráló, harsány, feltűnő?

Nos, hadd mutassak neked valamit: ez kérlek, a fegyelem. Azt a kemény, kitartó munkát hívják így, amivel egy Bika tűzön-vízen át eléri, amit akar. 

 

4 Hűség? Hát persze!

Nem, ebben nincs kiskapu.

Egy Bika számára hűség olyan egyértelmű, mint a levegő, melyet belélegzik: tökéletesen megbízhat benne bárki, s ő is ugyanezt várja el másoktól. Ha valaki erre nem képes… Az keressen mást, mert egyszerűen nem érdemel meg egy Bikát!

 

5 Az emberek csalódást okoznak

Igen. A Bika megbízik az emberekben, és gyakran túl sokat képzel róluk: azt hiszi, mindenki olyan egyenes, mint ő. De az emberek nem ilyenek… Az élet ezért csalódásokat hoz. Aztán újra, és újra… De a Bika erős: tud újra bízni, mindig talpra áll!

 

6 Egy Bikával alkudozni? Hát, próbálkozz csak…

Igen, próbálhatsz meggyőzni egy Bikát.

Alkudozhatsz, győzködheted, magyarázhatsz neki. De meghajlítani nem fogod!

Ha már túl van azon, hogy végiggondolja a dolgokat, s döntésre jutott, akkor az a döntés már meg van hozva. Mit nem lehet ezen érteni!?

 

7 Eldöntöttem, megcsinálom

Ha egy Bika a fejébe vesz valamit, ne állj az útjába!

Vagyis állj nyugodtan, úgyis esélytelen. Semmit nem érsz el vele.

Nem tehetsz mást, fogadd el: amit egy Bika kitalált, az meg lesz valósítva. Kitartóan, magabiztosan, munkával, megtorpanás nélkül… Igen, ezt el kell fogadnod – s valld be, azért néha megfordul a fejedben: bárcsak erre a kitartásra te is képes lennél!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük