A Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

Egyensúlyra törekvő, békés, nyugodt ember – ilyen egy igazi Mérleg.

A Mérleg az egyetlen csillagjegy, amelyet egy élettelen tárgy jelképez, de nem is hiába: ő az, akinek  több tulajdonsága is teljesen olyan, mint egy mérlegé: mindig próbálja megtartani az egyensúlyt, mindig próbál az igazságra törekedni.

A Mérleg rendkívül diplomatikus egyéniség,

engedékeny, előzékeny és ideális partner.

Nagyon fontosak számára az emberi kapcsolatok, mindenkivel megtalálja a közös hangot, és nyílt, őszinte természete miatt a kapcsolatai meg is maradnak. Szeret a középpontban lenni, retteg a mellőzöttségtől.

Az őszinteség számára létszükséglet, ő maga mindig egyenes, s ezt másoktól is elvárja.

Azonnal kiszúrja a hazugságot.

A Mérleg könnyen beleképzeli magát mások helyzetébe, képes objektív képet alkotni, s aszerint véleményt formálni. Talán emiatt tud tökéletesen békét teremteni vitás kérdésekben. Kiválóan alkalmas vezetőnek.

Nem szereti az igazságtalanságot, ám sok esetben inkább eltűri, csak ne kelljen belekeverednie vitába.

A Mérlegnek kedves, barátságos kisugárzása van. Bizalmát nem trófeaként kezeli, könnyű elnyerni és érdemes is megtartani azt.

Rendkívül jó barát, általában jó humora van és igen jó kedélyű.

Engedékeny, mindig arra törekszik, hogy mindenkinek jó legyen, akár azon az áron is, hogy önmagát háttérbe szorítja, főleg azokkal a személyekkel szemben, akik igazán fontosak számára. Megfelelési kényszere erős.

Elengedhetetlen számára, hogy nyugalom legyen körülötte. Egy Mérleg nem szívesen vesz részt olyan dologban, amely megzavarhatja a lelki békéjét, ezért mindig gyorsan – és ügyesen – kibúvót keres a kellemetlen feladatok alól.

A Mérleg kapcsolatfüggő. Egyáltalán nem tud kapcsolatok nélkül élni. Ez igaz a szerelmi és igaz a baráti kapcsolataira is.

A szerelemben az ideális kapcsolatot keresi, az olyat, ahol kényelmesen érzi magát. Imád flörtölni, s ezt ösztönösen jól is csinálja – mindenkivel. Még akkor is, ha kapcsolatban él, és amúgy semmilyen komoly szándéka sincs. Egyszerűen csak szeret kacérkodni, különlegesnek érezni magát.

Kapcsolataiban szereti, ha egyenrangú partnernek veszik, nem szereti az elnyomást, a kötöttségeket. Nem tűri, ha hatalmaskodnak felette. Szakítani nem szeret – hisz az is egy konfliktusforrás, inkább kivár.

Nem kimondottan otthon ülő típus.

Szereti az apró gesztusokat, ajándékokat – ezekkel mindig le lehet venni a lábáról.

A Mérleg kiváló szülő. Ebben segíti beleérző képessége, és sokszor az is, hogy nem megy bele felesleges vitába. Következetlennek tűnik olykor, de egyáltalán nem az.

A Mérlegek pozitív személyiségek és ha megbecsülik őket,

mellettük igazán könnyed lehet az élet!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.