Az Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Az Oroszlán méltóságot sugárzó, karizmatikus jegy.

Mindig erős, vad és merész…  Domináns, vezetésre termett lénye bátor és nemes szívet takar.

Önmagába vetett hite szilárd, s ez olyan belső tartást ad számára, mely lehetővé teszi, hogy elhatározását kövesse, s minden körülmények között elérje céljait.

Karizmája oly erős, hogy mások gyakran és szinte észrevétlenül, magától értetődően hódolnak be neki: tehetik, hisz az Oroszlán másokhoz mindig őszinte és született vezető.

Az Oroszlán méltóságteljes és magabiztos jellem, ugyanakkor kreatív és alapvetően vidám személyiséggel bír, s gyakran nagyon jó történetmesélő.

Szikrázóan jó humorral megáldott, szimpatikus lényét könnyen megkedveli, aki csak a közelébe kerül – sőt, fénykörébe kerülve csak nagyon kevesek tudnak ellenállni neki. 

Alapvetően szenvedélyes jegy: az Oroszlán eleme a Tűz,

csakúgy, mint a Kosnak és a Nyilasnak… 

Ez sokat elárul róla: intenzív, lüktető energia jellemzi.

Életszeretete és a határozottsága szembetűnő. Nemes és nagylelkű, jó modorú és kedves…

Társait túlszárnyalja, könnyedén old meg nagyobb vagy bonyolultabb problémákat, helyzeteket is: ahol mások kétségbe esnek, ott intelligenciája, kreativitása és magában való hite révén ő képes sikerrel járni.

Bátorság és hitelesség – az Oroszlán életében két nagyon fontos szó. 

Fogékony a drámai helyzetekre, s karizmája révén nagy hatással van másokra, így legtöbbször sikerrel jár céljai elérésében.

Olyan, mint a napfény, mely másokra sugárzik: az energia és tartás, mely belőle árad, sosem marad észrevétlen mások szemében.

Ambiciózus, önálló, energikus és optimista. Pozitív lényével, ellenállhatatlan humorával képes felüdülést hozni s bátorítani másokat még a próbára tevő helyzetekben is.

Vonzereje és intelligenciája révén képes valódi csapatot kovácsolni a körülötte lévőkből, büszkén és jól vezeti őket.

Szilárd háttér s egyben

biztos alap.

Hűsége megkérdőjelezhetetlen, barátsága erős… Őszintesége spontán és jellemének elengedhetetlen része: nem fél megmutatni önmagát s érzéseit.

Egy Oroszlán képes elérni, amit akar – s nem csak a munka terén. 

Életerős, lelkes és szórakoztató:

mások hódolatát nagysága mellett sugárzó, pozitív életérzése

és fantasztikus humora is kiváltja.

Egy Oroszlán sosem vonul vissza, ha nem akar – s nem inog meg magába vetett hite.

Ha valamit igazán akar, megtalálja a módját, hogy elérje: küzdő típus, tudatosan halad célja felé, nem retten meg sem a fenyegető körülményektől, sem a nehézségektől.

Fontos számára a méltó közeg, az Oroszlánnak szüksége van a biztos menedékre. Olyan otthonra, ahová visszavonulhat, ahol kényelemre lel, s ahonnan újra és újra kipihenten, feltöltődve indulhat útjára.

Az Oroszlán szerelme is intelligens és öntudatos kell legyen – hisz ragyogásában méltó társa csak úgy lehet, ha kellően magabiztos, harcra kész s határozott ő maga is.

Ha társában csalódnia kell, büszkeségét végzetesen megsértik vagy féltékennyé teszik, az Oroszlán kiábrándultságát arrogáns visszavágás s rideggé válás követheti…

Nem érdemes próbára tenni hát: a csalást, álságos viselkedést senkinek nem tűri el! Ha sokat bántják, fájdalmában megkeményedhet, fagyossá s távolságtartóvá válhat.

Szerelmi élete nagyon energikus: szenvedély, erotika jellemzi. Ha méltó párra nem lel, nem alkuszik meg, inkább egyedül marad… Élvezetét leli a hódításban s a kalandok izgalmában is.

Érzéseit a szerelemben is őszintén kimutatja. Tisztelettel viseltetik társa iránt, s akinek feltárja vonzalmát, az hűségére és feltétlen támogatására számíthat.

Szerettei, családtagjai nagyon fontosak számára. Védi, óvja őket s szívből mellettük áll bármilyen veszélyben. 

Párját a tenyerén hordozza, szinte fürdeti odaadásában – aki sokszor feltétel nélkül, csodálattal, odaadóan imádja őt. 

Mint erős bástya, biztos háttér áll szerelme mögött:

aki őt bántja, egy Oroszlán haragjával

kell, hogy számoljon!

 

One thought on “Az Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

  1. Nagyon szépen le van írva úgy érzem mintha csak nekem szólna! Imádom ezt, feltöltődöm egész lényemben, még erősebbnek érzem magam. Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük