Asztrológiai előrejelzés – 2017 december

2017 decembere, az év utolsó hónapja számos csavart tartogat számunkra.

Néhány erősebb bolygóállás és ezek fényszögei ebben a hónapban arra késztetnek bennünket, hogy a karácsonyi bevásárlás és készülődés közepette is szánjunk magunkra egy kis időt. Ha ebben partnerek vagyunk, akkor az Univerzum ezt szépen kéri – ha nem, akkor utasít és feladatokat ad majd.

 A hónap indulásának legfontosabb eseménye az Ikrek jegyében megújuló Hold.

Az újhold mindig valaminek a kezdetét, indulását jelöli, a jegy pedig, ahol ekkor áll, ennek az indulásnak a minőségét, hangulatát, energiájának jellegét mutatja meg. Az Ikrek asztrológiai jegye pörgős, szaladgálós, kiváló kommunikátor – ugyanakkor a pletyka és a simlisség sem áll tőle messze.

Globális szinten így egy kis plusz energiát kapunk a szaladgálásban és szervezésben ügyes Ikrektől a készülődéshez, ugyanakkor kezeljünk most óvatosan minden olyan hirtelen jött és szupernek tűnő ötletet, amelyre egyből igent kellene mondanunk!

Vigyázzunk az ügyeskedőkkel, szélhámosokkal is, mert az Ikrek egyik analógiája, sajnos, az ugyan jóindulatú, de lopásra hajlamos személyiség is. Kedves zsebtolvajok, hasadba lyukat beszélő eladók, akik simán rád sóznak egy rakat olyan cuccot, amiről rögtön otthon rájössz majd, hogy semmi szükséged rájuk… Óvatosan az impulzív vásárlásokkal – inkább írj listát és ragaszkodj is hozzá, hogy elkerüld a kínos szitukat!

A hónap másik fontos eseménye, hogy a Mars végre az egyik saját jegyébe, a Skorpióba lép a Mérleg jegye után.

A Mérleg a párkapcsolatok, társulások jegye, könnyed, levegős jellegű és imádja a harmóniát.

Ebben a jegyben a tüzes, hirtelen és harcias Mars igen kellemetlenül érzi magát – nem is csoda, ha az elmúlt hetekben azt érezted, hogy az életedet meghatározó társulásokban (párkapcsolat, barátságok vagy akár a családoddal kapcsolatos dolgok) sok konfliktus alakult ki, vagy éppen tetőzött. Most kicsit megnyugodhat ez az életterület, a Mars tovább viszi innen a maga lendületét és harcos kedvét.

Tanításoknak azonban továbbra sem leszünk híján: egészen addig, amíg a Nap a Nyilasban halad, vagyis december 22-ig, számos komoly, életünk egészére kiható sugallatot kaphatunk.

Kevesen tudják, de a Nyilas jegyének egyik analógiája a főpap, vagyis a legmagasabb fokú tanító. Magas szinten működtetett energiákkal a Nyilas jegy szülöttei rendkívüli képességekkel megáldott tanítók, nagy hatást hozó, különleges szemléletű személyek lehetnek. Nem véletlen, hogy olyan karizmatikus személyiségek tartoznak a jegy szülöttei közé, mint Steven Spielberg, Woody Allen vagy akár Müller Péter.

A tanításokat a Nap és a Szaturnusz együttállása még inkább elősegíti majd, a hónap közepe táján.

Sok korábbi konfliktus szinte magától kitisztul, elrendeződik, szépen helyére kerül – olyan dolgok, melyeket mi magunk is helyre szerettünk volna tenni és meg is tettünk minden lépést ezért.
De csak azért, hogy ha ez nem történik meg, akkor az év vége még egyszer próbára tegyen a Skorpióban álló Jupiter kérlelhetetlen tanításaival. Sokan a ,,Nagy szerencse” bolygójának nevezik a Jupitert, alacsonyan mozgatott energiákkal azonban féktelenség, kérlelhetetlenség, túlzások és túlkapások társulhatnak hozzá. Ideje egy kis főhajtást tenni, némi alázattal viseltetni mások és az események iránt.

Ha azt hiszed, hogy mindezzel vége a leckének, a tanítások sorozatának és 2018 a nyugi éve lesz, akkor sajnos nincs jó hírem.

A Szaturnusz erőteljes tanításai továbbra is rengeteg kérdést tesznek fel már az év végén is, amelyekre kénytelen-kelletlen választ kell adnunk.
Elsősorban a munka és hivatás területén kell dűlőre jutnunk az év végi lecsendesedés időszakában.

Valóban azt a munkát végzem minden nap, amit szeretek? Amire kitaláltak? Amiért le kellett születnem?

Ugyanígy a párkapcsolatok területén is számos kérdést kapunk: persze, ne gyerekségekre gondoljunk, mint ,,tényleg ő az igazi?” Igazi nem terem a bokorban. Igazivá egymás számára válhatunk, ha nem félünk beletenni szívünket-lelkünket a kapcsolatba. De vajon beletesszük-e? Na, ez már egy szaturunuszi kérdés…

Megadjuk-e a kapcsolatnak, amit érdemel, vagy csak lézengünk benne? Raboljuk csak a magunk és a másik idejét, miközben valaki más mellett lenne a helyünk?

A kérdésektől nem szabad megijednünk. A legtöbb esetben mostanra már amellett élünk, aki a leginkább képes fejlődést hozni az életünkbe – most már ‘csak’ annyi a dolgunk, hogy ez a bizonyos fejlődés el is kezdődjön.

Philly 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.