Szűz (augusztus 24.- szeptember 23.)

Tökéletességre törekszem! – ez lehetne a Szűz jegy mottója.

A Szűz külsőre nyugodt és összeszedett, belül azonban lázasan igyekszik szeretetet és tiszteletet kivívni, mert állandóan úgy érzi, nem elég jó.

Rendkívül szorgalmas, és hihetetlen érzéke van arra, hogy figyeljen a legapróbb részletekre is. Az ő figyelmét garantáltan nem kerüli el semmi.

A részletek észrevétele és a tökéletességre való törekvés együtt a Szűz jegyűt arra készteti, hogy mindent és mindenkit meg-és kijavítson, akkor is, ha ezt senki nem kérte. Néha nagyon kritikus, de igyekszik, hogy senkit ne bántson meg. Fontos számára, hogy hasznosnak érezze magát.

Jellemző rá, hogy nem bízik senkiben, ezért mindent egymaga akar megoldani.

Szereti a kommunikáció minden formáját, szívesen olvas, ír, vágyik a jó társaságra, beszélgetésekre.

Leleményes és nagyon segítőkész jobb napjain, ám rosszabb pillanataiban kitör rajta a szorongás, nem ritkán az önsajnálat.

Roppant egészségtudatos, sokat sportol, és nem bánja a folytonos edzéseket, ha azok eredményt hoznak. Étkezési szokásaira nagyon odafigyel: egészségesen táplálkozik, meggyőződésből.

Nem csak a testét, a lelkét is karban tartja.

Fontos a spiritualitás, a vallás az életében. Érzi a körülötte dolgozó erőket, és érdeklődik is irántuk, bár leginkább tudományos szemmel vizsgál meg mindent, két lábbal a földön.

A Szűz jegyében született ember hihetetlenül ösztönző személyiség.

A társaságában nem tűnik nehéznek, hogy azonnal, és aktívan sportolni kezdjünk, akár lefussunk egy maratont is… De egész életünk újraszervezésére is kedvet kaphatunk mellette.

Erkölcsös, nemes, jó szíve van. Nagyon érzékeny, ezért kissé bátortalan is, de erős intellektussal rendelkezik. Nagyon jó szervező.

Probléma adódik? Biztos lehetsz benne, hogy a Szűz a létező összes megoldást felméri, és magabiztosan kiválasztja a legjobbat.

Föld jegyű, mint a Bika és a Bak jegy szülötte. Jellemző rá a biztonságigény – ezáltal kicsit röghöz kötött – de rendkívül kitartó és állhatatos. 

Mélyen belül nagyon szégyenlős, amit az erejével próbál elfedni. Titokban idealista, és a szerelemben is a tökéletes partnert keresi, akitől elvárja, hogy az értékrendjét magáévá tegye.

A Szűz a hosszú, nyugodt párkapcsolatra törekszik.

Nehezen nyílik meg, de ha sikerült közel kerülnünk egy Szűz szívéhez, akkor mély szeretettel viszonozza az érzéseinket.

A legtisztább embertípus.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.