Személyre szabott, fenntartható és maradandó örömet okozó csomagok karácsonyra? A válaszunk: igen!

A tökéletes karácsonyi ajándékcsomag megtalálása egyáltalán nem egyszerű feladat. Amikor elérkezik az év legszebb ünnepe, biztosak szeretnénk lenni benne, hogy az ajándékaink meleg fogadtatásra találnak.

És azon kívül, hogy a csomagolás tartalma elnyeri az ajándékozott tetszését, az is szuper, ha magát a csomagolást is tudja később használni.

A Lush ajándékcsapata szereti a kihívásokat: minden egyes Lush ajándékcsomagot, legyen szó kicsiről vagy nagyról, különös gondossággal terveznek meg és állítanak össze, kezdve a csomagba rejtett, kézzel készült kincsektől egészen a tetején ékeskedő masniig és az utolsó simításokig.

 

A céljuk pedig, hogy arra inspirálják a megajándékozottakat, hogy megtartsák a dobozokat, újra használják a csomagolópapírokat vagy új funkciót keressenek a szalagoknak. Ők ugyanis nem hulladékot terveznek, hanem olyan kincseket, amiket a reményeik szerint mindenki szívesen őriz majd meg.

Az inspirációgyűjtő utak után a cég legkülönbözőbb területeiről érkező, lelkes művészekből álló csapata igazán csábító választékot, elbűvölő téli kollekciót álmodott meg.

Maradandó öröm

Az ünnepi választék kialakításakor fontos megtalálni az egyensúlyt, és figyelni arra, hogy mindenki, aki csak fontos, örömét lelje bennük. A Lush csapata szeretné, hogy ajándékcsomagjaik változatosak legyenek, és még jóval azután is hasznukat lehessen venni, hogy az ünnepi dekorációk visszavándorolnak a szekrény mélyére.

A többször használható fémdobozok, mint például a Winter Garden csomagé, már önmagukban is felérnek egy ajándékkal. Ez a virágos szépség, amit kimondottan úgy terveztek meg, hogy egész évben használni lehessen, illeszkedik a benne található kényeztető termékekhez és senki sem érzi majd túl ünnepinek.

Viszont mivel nem mindenki ünnepli a karácsonyt, ezért fontos volt számukra, hogy legyenek olyan ajándékcsomagjaik is, amik nem harsogóan karácsonyiak. Sokan egyéb alkalmakra is szeretnek válogatni az ünnepi kollekciókból, például más vallási ünnepekre vagy születésnapra.

Bizonyos ajándékcsomagjaik, például a Northern Lights, éppen ezért úgy képesek megragadni a téli időszak varázsát, hogy közben egyáltalán nem utalnak a karácsonyra.

A dobozon túl

Fémdobozok, hosszúkás dobozok, kalapdobozok… tervezéskor nem csupán a mintát kell gondosan kitalálni, az alapanyag is legalább annyira fontos. Az idei karácsonyi kollekcióban olyan meglepő csomagolásokat is találsz a Lush kínálatában, melyek alapanyaga egyébként hulladékként végezte volna.

Van itt például banánrost Zambiából és lokta növényből készült loktapapír Nepálból.

A három pazar tusfürdővel teli Snow Showers szuper példája ennek. A fenntartható “bölcsőtől bölcsőig” elvet követve ez a doboz a rendelést követően hét napon belül készül el. Jobban mondva nő meg. Bizony, jól hallottad! Ezt a csomagolást ugyanis gombából növesztik, így teljes mértékben komposztálható otthon!

De a csomagolásnak akár saját funkciója is lehet. Az Enchanted nevű kényeztető bőrápolási ajándékuk csomagolása például egy 100% biopamut kendő, amit kimosás után újra és újra használhatsz a csomagban lévő arctisztító eltávolításához, vagy mondjuk fejkendőként a pakolás használata közben.

Csomagolás okosan

Ha az ajándékok kicsomagolása után nem vagy biztos benne, hogy mit is csinálj a csomagolópapírokkal, elvégezheted a következő egyszerű gyűréstesztet: ha kicsit meggyűröd a papírt és úgy marad, akkor újrahasznosítható. Ha visszaugrik és kisimul, akkor nem. De nem kell aggódnod, a Lush csomagolópapírjai ugyanis mind újrahasznosíthatók és többször használhatók, még a csillogó, fóliázott fajták is.

Szeretnéd még tovább csökkenteni a csomagolás mennyiségét? Szerencsére erre is gondoltak! Idén olyan ajándékcsomagolással is készültek, mint még soha: a Reindeer Games fürdőbombatartó nemcsak két fürdőbombának ad otthont, de rénszarvasos célbadobóként még egy extra élete is lehet.

Nem csak karácsonyra

Esetleg szeretnéd, hogy az ajándékozottad örökre megtartsa a csomagolást vagy hogy tovább tudja ajándékozni? Akkor neked szól a kendőcsomagolás!

Ez az eredetileg japán hagyományokra visszatekintő textilcsomagolás számtalanszor használható és tökéletesen kiváltja az eldobható csomagolást. A Lush kendőcsomagolásai újrahasznosított műanyagflakonokból, biopamutból és vintage anyagokból készülnek.

Végtelen oka van, amiért érdemes a kendőcsomagolás mellett dönteni! A Lush-nál 10 éve használják őket, 2009 óta már több mint 50.000 kg vintage kendőnek sikerült így új életet adni.

A választék összeállításába fektetett időnek, elhivatottságnak és gondosságnak köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy

bármelyik ajándékcsomagot is választod a Lush-tól,

az etikusan készült és garantáltan örömteli fogadtatásra talál majd.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük