A tökéletesnek látszó kapcsolat: Priscilla és Elvis

Elvis 1956. 01. 28-án lépett fel elsőként televízióban. Rövid időn belül hatalmas sikereket ért el, Priscillával való kapcsolata pedig úgy kezdődött, mint egy modern tündérmese…

Priscilla csupán 13 éves volt, amikor egy ismerős házaspár vacsorameghívást kapott Elvis házába, ahová a fiatal lányt is magukkal vitték. Elvis éppen Németországban állomásozott ugyanis: ekkor 1959-et írtak.

Az út autóval mintegy 40 percet vett igénybe az akkor már hatalmas sztárnak számító Elvis Bad Nauheim-i házához, s az úton – saját elmondása szerint – Priscilla nagyon izgult, mondhatni rémült volt az előtte álló találkozástól. 

Elvist Priscilla szépsége

azonnal lenyűgözte.

Már aznap este igyekezett levenni a lányt a lábáról, többek között azzal, hogy szerelmes dalaiból többet is elénekelt, csak neki.
Az ezt követő időszakban Priscilla iskolai eredménye leromlott, mégsem mesélt sokáig a találkozásról senkinek, mivel úgy gondolta, nem hinnék el neki, ha azt állítaná, hogy találkozott Elvissel – sőt, még a házában is járt és ráadásul felkeltette az érdeklődését.

A fiatal Priscilla és Elvis Németországban

Elvis elhagyja Németországot

A kapcsolatuk Elvis Németországból való elutazását követően sem szakadt meg: csodálatos szerelem alakult ki köztük.

Nyolc évvel első találkozásuk után összeházasodtak és az esküvőt követő kilenc hónap elteltével, 1968. február 2-án megszületett egyetlen gyermekük: Lisa Marie.

Esküvőjük nyolc évvel megismerkedésük után

Nem sokkal Lisa Marie születése után

Az ezt követő öt évben Elvis karrierje szárnyalt, több albumot is kiadott (Can’t Help Falling In Love, Are You Lonesome To-night?, It’s Now or Never) és a gospel irányzatba is belekóstolt, ezt az albumát (His Hand in Mine, 1961.) szintén nagyon szerette a közönség.

Priscillát is megismerte a nagyközönség,

szépsége legendássá vált.

Esküvőjük, életük és családdá válásuk kamerák kereszttüzében történt.

Kívülről álomszép, csodálatos, irigylésre méltó életet éltek: a híres, jóképű sztár és gyönyörű felesége, aki egy tündéri babával ajándékozta meg, kilenc hónappal a nászéjszaka után…

Kevesen tudják azonban, hogy kislányuk születése után megszűnt a testi kapcsolat kettejük között.

Elvis nem közeledett többé feleségéhez,

így igen hamar nagyon eltávolodtak egymástól.

Priscilla idővel karate órákat kezdett venni (Elvis is fekete-öves karatemester volt), s az edzések alatt megismerkedett Mike Stone-nal (későbbi férjével), akivel viszonyt kezdett.

Elvis előtt titkos kapcsolatukat közel négy éven át sikerült rejtve tartaniuk. 

Elvis nyilvános szereplése Priscilla és Lisa Marie kíséretében

Priscillának ugyanakkor nem lehettek illúziói Elvist illetően. 

Már a házasságkötésük előtti években szembesült azzal a ténnyel, hogy Elvis szívesen és gyakran (sőt, nyíltan) udvarol a munkája során mellette dolgozó csinos nőknek és kerül közelebbi kapcsolatba is velük.

Erre jó példa Ann Margret színésznő, akit a Viva Las Vegas forgatásán ismert meg a sztár és akivel hosszabb viszonyt is kezdett. Ugyanakkor Ann is csak egy volt a sok, gyönyörű nő közül, akivel Elvisnek viszonya volt Priscilla mellett.

Ann Margret és Elvis a Viva Las Vegas forgatása alatt

Mégis, amikor Priscilla négy évvel gyermekük születése után bevallotta Elvisnek,

hogy mást szeret, majd el is költözött, Elvis összeroppant.

Először dühösen fenyegetőzött, majd indulatai látszólag alábbhagytak, viszont egyre erősebb és látványosabb betegségek gyűrték maguk alá. Állapotának az sem használt, hogy karrierjének építése is egyre nehezebben ment, fénye a nagyközönség előtt is megkopott az évek alatt.

Csupán hat évig voltak házasok. 

A válás Priscillát és Elvist is mélyen megviselte, a válóper után egy évvel teljesen meg is szakították egymással a kapcsolatot. 

A történet vége többnyire mindenkinek ismerős: Elvis túlsúlya, egészségügyi és függőségi problémái, majd (többek között a Beatles sikerességének is köszönhetően) karrierjének erőteljes hanyatlása következett.

Fájdalmasan hamar, 1977-ben, alig 42 évesen hunyt el. 

Priscilla hozzáment Mike Stone-hoz és itthon is sokáig láthattuk egyik állandó szereplőként feltűnni a Dallas című sorozatban, de színészi alakításai mellett az üzleti életben is sikereket ért el.

Ismertté vált arról is, hogy szívesen és sokat adakozik, széleskörű jótékonysági munkát végez. Kevesen tudják, hogy ő is a Szcientológiai Egyház tagja.

Mike-al nem maradtak sokáig együtt, viszont egy későbbi kapcsolata Marco Garibaldival 22 évig tartott, melyből egy gyermekük is született.

Elvis és Priscilla szerelme valóságos, modern tündérmeseként maradt meg a legtöbbek emlékezetében, miközben a valóság sokkal fájdalmasabb és árnyaltabb volt, mint az, ami a kirakatban, a címlapokon jelent meg róluk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük