Csodás adventi kalendárium jelent meg Szabó T. Anna verseivel, JaMese által megzenésítve

A JaMese 2019 karácsonyára egy különleges műsorral és lemezzel készült. Szabó T. Anna Adventi kalendáriumát zenésítették meg, amely könyv formájában tavaly jelent meg a Pagony kiadó gondozásában. A lemezen többek között Palya Bea, Ferenczi Gyuri és a Dalinda is közreműködött egy-egy dal erejéig.

Az énekesnő, Molnár Emese két évvel ezelőtt egy facebook live videóban énekelte el a versciklusból a Gyertya című költeményt. A sok pozitív visszajelzés és a személyes indíttatás arra sarkallta, hogy egy egész albumot álmodjon lemezre.

Különleges kiadvány lett ez, hiszen az adventi időszakra minden napra jut egy dal. Az albumon szereplő szerzemények mondanivalójukban és hangszerelésükben is a család minden tagjához szólnak.

Örök érvényű, értékálló karácsonyi dalok, amelyek együtt éneklésre késztetnek és segítik az ünnepre hangolódást.

A lemezt Budapesten december 8-án mutatják be a Mom Kultban.

Egy kis ízelítő az albumból:

 

JaMese az angol-magyar mozaikszó, egy zenekar neve: jam – mese – Emese. Az énekesnő, Molnár Emese személyes élményein keresztül univerzális gondolatokat, érzelmeket ad át olyan kreativitással, ami a műfaji kereteket is felülírja.

2018 tavaszán jelent meg a bemutatkozó,  Csak a Napba lemezük után a Bennem a Világ.  Az anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle.

Az albumra felkerült Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertre járó közönség. Illetve egy új grooves, rádióbarát versmegzenésítés is az Örökmúlás, amelyet a Radnóti Színház felkérésére írt Anna.

Békés, szeretetteljes, zenés adventi pillanatokat kívánunk!

(fotók: Emmer László)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük