„Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza” – Sigmund Freud

163 éve született Sigmund Freud, a pszichoanalízis atyja és névadója.

A neurológus és pszichiáter 1856. május 6-án látta meg a napvilágot a morvaországi Freibergben.

1896-ban Freud megfogalmazta a pszichoanalízis kifejezést, ami a mentális zavarok kezelésének egy új, az elfojtott mentális élmények hatásait elemző módszerét jelentette. Ezt ,,mélypszichológiának” is nevezik.

Freud képes volt arra, hogy látszólag jelentés nélküli tünetek mögött az egész embert lássa, problémáit, fájdalmait a tágabb társadalmi és kulturális összefüggések kontextusában értelmezze.

„Egyáltalán nem vagyok a tudomány embere, nem vagyok sem megfigyelő, sem kísérletező, és nem is vagyok gondolkodó. Alkatom szerint nem vagyok más, mint egy konkvisztádor, vagy, ha le akarja fordítani a szót, kalandor, az ilyen embernek minden kíváncsiságával, merészségével, makacs kitartásával”

Egy elmélete szerint az ember személyisége három részre osztható: ezek az Id (Ösztön-én), az Ego (Én) és a Superego (Felettes-én).

Az Id az olyan primitív ösztönöket foglalja magában, mint a szex és az agresszió. Az Ego a személyiség saját része, amely folyamatos kölcsönhatásban áll a világgal, melyben az ember él. A Felettes-én pedig az etikus és az erkölcsi normákat hozza létre az Én számára.

Az 1900-as években megjelent, Álomfejtés című művében arról ír, hogy az álmaink elfojtott, tudattalan emlékeket és motivációkat jelenítenek meg, és ezek tanulmányozása által könnyeben megismerhetővé válik az embereket mozgató tudattalan “erő”.

Húsz éven át folytatott fájdalmas küzdelmet az állkapocsrákkal, a betegség 1939. szeptember 23-án ragadta végleg magával a 20. század egyik legnagyobb elméjét.

Íme, 9 elgondolkodtató idézet Sigmund Freudtól:

„Az emberek nem tudnak titkot tartani. A szemükből, a szavaikból, minden rezdülésükből, a pórusaikból szivárog szörnyű titkuk.”

„Még mindig nem sikerült válaszolnom a nagy kérdésre, melyre előttem sem válaszolt még senki: Mit akar a nő?”

„Sohasem vagyunk olyan védtelenek a szenvedéssel szemben, mint amikor szeretünk valakit, sosem vagyunk olyan gyámoltalanul boldogtalanok, mint mikor elvesztettük szeretetünk tárgyát vagy az ő szeretetét.”

„A változtatáshoz szükséges energiát a lazítás szolgáltatja.”

„A kutyák szeretik a barátaikat, és megharapják az ellenségeiket. Nem úgy, mint az emberek, akik képtelenek a tiszta szeretetre, és mindig együtt van bennük a szeretet és a gyűlölet!”

„Százszázalékos igazság ugyanúgy nem létezik, mint százszázalékos alkohol.”

„A felnövő ember felhagy a játszással, látszólag lemond arról az örömtöbbletről, ami a játékból származik. De aki ismeri az ember lelki életét, az tudja, hogy talán semmi sem fogható ahhoz a nehézséghez, amit az örömről való lemondás jelent.”

„A szerelem eléréséhez szükséges egyfajta uralási vágy. És ha valaki nem tudja irányítani az alanyt, vagy fenyegetve érzi magát, akkor negatívan reagál.”

 

One thought on “„Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza” – Sigmund Freud

  1. Sérültem és megtörtént, amikor hét hónapja a házasságomban nagy probléma merült fel, köztem és a férjem között. olyan szörnyű, hogy a házasság felbontására bírósághoz fordult. Azt mondta, soha többé nem akart velem maradni, és már nem szeretett. Tehát kiszállt a házból, és komoly fájdalmakon ment át engem és a gyerekeimet. Megpróbáltam minden lehetőséget, hogy sok könyörgés után visszahozzam, de minden haszontalan volt, és megerősítette, hogy döntését meghozta, és soha nem akart újra látni. Tehát egy este, amikor visszatértem a munkából, találkoztam egy régi barátommal, aki megkérdezte a férjemről. Tehát mindent elmagyaráztam neki, így azt mondta nekem, hogy a férjem egyetlen módja, hogy meglátogassam a DrIgbinovia nevű helyesírást, mert ő is neki dolgozott. Tehát soha nem hittem a helyesírásban, de nem volt más választásom, mint követni a tanácsát. Aztán adta meg az e-mail címet, amit a docigbinovia93@gmail.com a meglátogatott helyesírásról. Így másnap reggel küldtem egy e-mailt a címére, amit adott nekem, és a helyesírási követelmények biztosítják, hogy visszaszállom a férjem a két napot. Micsoda fantasztikus kijelentés! Soha nem gondoltam, hogy beszélt velem, és elmondott mindent, amit tennem kell. Aztán másnap reggel, így meglepő módon, a férjem, aki nem hívott meg az elmúlt 7 hónapban, felhívott, hogy közölje, hogy jön vissza. Milyen csodálatos!! Tehát így jött vissza ugyanazon a napon, sok szeretettel és örömmel, és bocsánatot kért a tévedésért és a fájdalomért, amit ő és gyermekeink okoztak. Ettől a naptól kezdve a kapcsolataink erősebbek voltak, mint korábban, a DrIgbinovia segítségével Szóval ott konzultálok veled, ha bármilyen problémája van vele kapcsolatban, 100% -os garanciát adok neked, hogy segíteni fog neked, hívja, vagy add hozzá a Whats-app-hez: +2348144480786 nagyon nagy köszönet Drigbinovia ..!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük