Mi dumálunk, te nevetsz, ők segítenek! – ott a helyed ezen a programon!

A babavárás boldog időszaka aggodalmakkal vegyes, hisz minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének – már megszületése előtt is.

Bár hazánkban a várandósság során számos kötelező vizsgálatot elvégeznek, az ezeken felül rendelkezésre álló lehetőségekről sokszor hiányosak az ismeretek. És itt kezdődik a Babagenetika Egyesület munkája.

Szeretettel végzett missziójuknak 3 fontos területe van:

Tanácsadás

Számos krízis helyzetben adnak támogatást olyan családoknak, akiket ez a különleges, áldott állapot tesz rászorulóvá a szó lelki és anyagi értelmében egyaránt. A megalapozott döntéshozatalhoz pontos információkra van szükség, ám a párok sokszor nincsenek tisztában lehetőségeikkel, néha pedig anyagi akadályokba ütközik, hogy azokat a legmodernebb és legmegnyugtatóbb vizsgálatokat is elvégezhessék, amiket az állami egészségügynek nem áll módjában jelenleg támogatni.

A tanácsadás, és az anyagi segítségnyújtás mellett a vizsgálati eredmények kiértékelése során sem engedik el a családok kezét. Hiteles információkkal és szakmailag naprakész orvos csapattal támogatják őket egy esetleges probléma megoldásában, valamit felkészülésüket babájuk születésére – és amennyiben szükségük van rájuk, utána sem engedik el kezüket. Örömben és bánatban is mellettük állnak.

Támogatás

Néha szembe kell nézni a legnehezebb döntéssel: van, amikor a szülők búcsúzni kényszerülnek magzatuktól. Ezekben a legnehezebb órákban, hónapokban is mellettük vannak, és segítik a döntéshozatal, az elengedés és a gyászfeldolgozás folyamatait is.

Érzékenyítés

Szerepet vállalnak az orvosok, szakmai segítők érzékenyítésében. Szakmai konferenciákon beszélnek a munkájuk során megtapasztalt élményekről, Minden család más történet, más teher, és más nehézség. Fontos, hogy személyes figyelmet és professzionális, szakértő tanácsadást kaphassanak gyermekvállalásuk minden pillanatában.

A szakemberek mellett szeretnék a média színes felületén keresztül is tenni egy érzékenyebb, elfogadóbb társadalomért. Hisznek a pozitív példamutatás erejében, ezért csokorba gyűjtik és igazi csapattá kovácsolják a velük érző, gondolkodó szakembereket, akikkel együtt hirdetik: felelősen gondolkodni társadalmilag közös érdekünk.

Tisztánlátás a jelenben a felelős jövő tervezéséért.

A Dumaszínház is szívügyének tekinti ezt a munkát, így oszlopos tagjai adnak lehetőséget a Babagenetika Egyesület élményszerű támogatására. 10 népszerű fellépővel találkozhatunk jótékonysági gálájukon 2020. 01. 26-án vasárnap.

Aki egy felhőtlen kikapcsolódásra, és nevetésre vágyik úgy, hogy közben segít, mindenképpen látogasson el az előadásra vagy lepje meg szeretteit a közkedvelt stand up-osok által nyújtott élménnyel!

Bővebb információ itt érhető el  a programról és a jegyvásárlásról>>>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük