Online térbe improvizálta magát a Momentán: Elindult a Momentán TV

Hogy mi történik egy imprószínésszel, ha karanténba kényszerül? Ott is improvizál! Ha máshogy nem, online. Elindult a Momentán TV, a Momentán Társulat online imprós “csatornája”, ahol a közösségi térben tesznek közzé népszerű archív, frissen rögzített és élő improvizációs tartalmakat.

Április 11-én szombaton 20:15-től Almási Kittivel közös online előadásukban a karantén pszichológiáját járják körbe.

A Momentán Társulat tagjai önkéntes karanténban vannak, improvizációs színházuk is zárva tart. De ebben a komoly élethelyzetben is szeretnének a közönség mindennapjaiba egy kis könnyedséget, derűt, örömet csempészni, ezért átvonultak az online térbe.

Április 1-jén, bolondok napján elindult a Momentán TV,

aminek adásaiban a társulati tagok éppúgy 100%-ban improvizálnak, mint ahogy azt a színházban megszokhattuk tőlük. Heti szinten jelentkeznek élő és archív adásokkal, régi ismerős és vadonatúj formákkal, imprós játékokkal, sok-sok nevetéssel és persze a karantén-életérzéssel momentános tükörben. Számítanak a nézői interakciókra, ötletekre, hiszen mint mindig, most is a közönség inspirációiból fognak építkezni.

Két hétre hozzáférhető a kapolcsi Művészetek Völgyében játszott vadnyugati improvizált szappanoperájuk. A KarantÉN – Szobafogságban a Momentánosok, amely hetente mutatja be, vajon egy-egy társulati tag hogyan tölti el napjait ebben az új élethelyzetben, Tóth Barnabással debütált. Vasárnap pedig egy vadonatúj élő online esttel jelentkeztek, ez volt az Impró Ninja Warrior – Ha bejön a kihívás! Az adások visszanézhetőek.

Az április 6-i héten színházuk egyik legnépszerűbb előadását, a Fröccsöt helyezik át online platformra. Elsőként Almási Kitti pszichológussal fognak beszélgetni és játszani. Almási Kitti pszichológiai aspektusból segíti a közös gondolkodást, a Momentán Társulat tagjai pedig improvizálnak. A most mindenkit foglalkoztató “hogyan éljünk túl (együtt vagy egyedül) a karanténban” kérdést veszik elő, a szórakoztatás mellett hasznos tippeket is várhatunk majd: Mit hozunk ki magunkból és egymásból a bezártság hatására, hogyan legyünk jól a karanténban, milyen kihívásokat és milyen új örömöket hozhat az új helyzet?

Ezentúl is minden héten új élő adással jelentkeznek majd, sosemvolt formákkal és az imprószínházból ismert előadások virtuális térbe ültetett variánsaival, ezen kívül pedig közös játékokra, nevetésre hívják közönségüket – ezúttal otthonuk biztonságából.

A Momentán TV jelenleg mindenki számára ingyenesen hozzáférhető a társulat Facebook-oldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük