Szász Hargita: 365 – Könnyed olvasmány, akár a nyaralás idejére

Szerintem a legtöbbünk volt már olyan helyzetben, hogy döntenie kellett két pasi között. Vagy hallott már ilyet egy barátnőjétől.

Nem könnyű helyzet ez. Amikor egy barátnőm nemrég ezzel kapcsolatban kért segítséget, hirtelen nem is tudtam, mit válaszoljak neki.

De beugrott egy könyv, amit korábban olvastam. A címe: 365, a szerzője pedig Szász Hargita. Gondoltam, akár azt is elolvashatja, hátha azalatt „megszüli” a megoldást.

Szász Hargita (Fotó: 7. Ünnepi könyvhét)

 

A főhősök Anna, az újságíró lány, párja Zágon és a lány gyerekkori szerelme, Kristóf.

A történet mondhatni tipikus, a lány évekkel később találkozik a régi szerelmével, satöbbi, satöbbi…

De azért nem olyan egyszerű.

Egy ártatlan interjúnak indul a dolog, amiből óriási katyvasz lesz. Mert hogy Anna Zágonnal él (utánaolvastam, mert azt hittem, ez valami külföldi név, de nem… Régi magyar név! Én sem gondoltam volna.), akiben megtalálta a nyugalmas szerelmet, a kiegyensúlyozott, kiszámítható életet.

De Kristóf, a sármossá felnőtt étteremtulajdonos nyilvánvalóan felkavarja. Párhuzamos történet kezdődik, amiben sok a dilemma, az érzelmi hullámvasutazás.

Közben gyakran olvashatunk Anna öltözködési szokásairól, mert szinte minden nap elmondja, mit mivel és hogyan vesz fel. Nekem ez tetszett, mert legalább el tudtam képzelni őt. Szeretem kitalálni egy könyv szereplőit, megjeleníteni magam előtt, ahogyan én képzelem őket.

Anna modern lány, aki sikeres a munkájában, szereti és élvezi azt, emellett gyakran sportol, egészségesen él, családot és gyerekeket szeretne.

Zágon a jófiú, aki nap mint nap öltönyben jár, felelősségteljes munkája mellett olykor utaznia is kell, emiatt nem mindig tud ott lenni Annával. Kettejük életében van közös sport, filmezések, vacsorák, de amolyan nyuggeresen.

Kristóf pedig a trendi, laza, modern sármőr, akinek saját étterme van, megvalósította álmait és ha gondol egyet, akkor felkerekedik, hogy Annát levegye a lábáról. Álompasi, aki nemcsak hogy jóképű, de fantasztikus szerető is, akivel napokat lehet az ágyban étlen-szomjan tölteni…

Tegye a szívére a kezét minden nő, hogy nem álmodott még soha arról,

hogy egy ilyen Adonisszal van dolga?!

De Annának muszáj választania. Menjen a biztosra és maradjon Zágonnal, vagy kockáztasson és rúgjon fel mindent a nagy lángon égő szerelemért?

Meglehetősen nagy dilemma…

Az egész sztorit nem mesélném el, mert először is hosszú lenne, másodszor pedig, akit érdekel, az olvassa el a könyvet (megrendelhető ITT), mert nem szeretném lelőni a benne lévő fordulatokat.

Ami nekem picit meghökkentő és mulatságos volt, az a nem mindennapi szófordulatok és kifejezések használata az író részéről. De ezt betudtam Hargita erdélyi származásának.

Könnyed olvasmány, ami

akár a nyaralás idejére is kikapcsolódást nyújt, ezért ajánlom figyelmébe

minden csajnak!

Tomkó Bori

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük