10+1 biztos jel, hogy végre itt a tavasz

Sokáig vártunk rá.

Féltünk, hogy már nem is jön meg. Rácsodálkoztunk, amikor mégis találkoztunk vele.

Kérdeztük egymást, hát ez lenne az?

Hitetlenkedtünk: most már tényleg marad?

Figyeltük a jeleket, amiket olyan jól ismerünk, aztán széles mosolyra húzódott a szánk, amikor jött a felismerés: bizony-bizony, végre megérkezett!

A tavasz (majdnem nyár) itt jár köztünk! És hogy ebben miért vagyok olyan biztos?

Íme, 10+1 biztos jel, ami engem igazol!

 

A hajrába érkezett az idei „beach body” megformálása. Így vásárláskor a kosaramban általában saláta, saláta és egy kis saláta landol. Néha csalok, és megengedek magamnak egy kis salátát is.

 

2 A kardiozásra is jóval nagyobb hangsúlyt fektetek. Például sokkal gyakrabban futok a busz után. Igaz, korántsem ilyen elegánsan.

 

3 Esténként a macskák artikulátlan „üvöltésétől” nem tudom lehunyni a szemem.

 

4 Ha mégis sikerül, akkor a szénanáthától rövid időn belül, levegőért kapkodva riadok fel. A szemem meg egyébként pont olyan vörös, mint amilyen azoké a bizonyos macskáké ott egy sorral feljebb (ahogy mondják ezt errefelé.)

 

5 Megjelentek a póló alól kivillanó nonfi-tetkók.

 

6 És az első miniszoknyás és harisnyás lábak. Majd jönnek a forrónadrágok is. Így akaratomon kívül is jóval többször találom magam szembe női fenékrészekkel, mint ahányszor azt valaha is terveztem.

 

7 Amikor ennek örömére én is miniszoknyába és harisnyába szeretném bújtatni a lábam, észreveszem, hogy minden harisnyám lyukas, és ezt már nem takarja jótékonyan a csizma.

 

8 Amikor pedig előveszem a forrónadrágot rájövök, hogy már megint szőrtelenítenem kell, és ezért, de csak ezért, visszasírom a téli időszakot.

 

9 A testvérem háromszor körbenéz, mielőtt a szabad levegőre merészkedik, mert a tavasszal együtt itt vannak a méhek is. (És a darazsak, meg a hangyák és a pókok, vagyis minden, ami csíp, szúr, rág, harap, karmol.)

 

10 Mindenki szerelmes. De tényleg, mindenki. És a mindenki pont fél centivel az én orrom előtt vall szerelmet, csókolózik, olvad el a másik tekintetében.

 

10+1 Az efelett érzett bánatomat már nem forralt borba, hanem fröccsbe fojtom. Vagy sörbe. Jó sokba.

 

De azért akárhogy is van, éljen soká a tavasz!

És a majdnem nyár is!

H.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük