A múltad a múltad

Az egyik legnehezebb dolog, amit életünk során megannyiszor meg kell tennünk a továbblépés.

Azt gondolom, nem csak szakításkor fontos továbblépni, hanem minden olyan helyzetben, ami már nem szolgál minket, vagyis Önmagunk miatt.

Azért kapunk leckéket, hogy fejlődjünk, és azért fejlődünk, mert megtanuljuk, hogy a múlt bár az életünk része, talán örökre meg is változtatja azt. De fontos, hogy a helyén kezeljük ahhoz, hogy a jelenünk jobb legyen.

A múltad a múltad.

Kihatással lehet a jelenedre, észreveheted magad újra hasonló szituációkban mint rég, de már NEM engeded meg magadnak, hogy újra úgy reagálj, újra összetörj, újra belesüllyedj.

Nem sajnáltatod magad, és nem omlassz össze, mert már erősebb vagy, tudatosabb.

Tudom, baromi könnyű mondani, hogyha valami nem megy, engedd el és lépj tovább…

Idővel rájövünk, hogy nem önzőség a saját érdekeinket nézni, és azokat szem előtt tartva cselekedni. Cselekedj úgy, ahogy Neked jó, és élj úgy, ahogy Neked jó!

Legyél szerelmes, újra és újra boldog, egyedül vagy társsal, mert az élet nem a keserűségről szól, nem a boldogtalanságról, nem arról, hogy számodra méltatlan kapcsolatban élj, és nem arról, hogy számodra méltatlan helyzetben állj!

Lásd meg azokat, akik Veled vannak, akikre számíthatsz,

akikkel boldog vagy, akik szeretnek!

Lépj rá arra az útra, ami megtanít, hogy azokra az emberekre figyelj, akik ott vannak, és ne azokra gondolj folyton, akik már a neved is elfelejtették.

Az élet tele van csodákkal, és bár sokszor nehéz egy jó nagyot lépni…

De soha ne nézz vissza, ne bánd meg és ne sajnáld!

Lépj tovább, Magad miatt!

Musa Dóri

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük