Az édesszájú asszony üzenete a férjnek

A minap azt kérdezted tőlem, mikor lettem édesszájú.

Nem fog tetszeni a válaszom.

Azóta kedvesem, mióta nem érzem csókjaid ízét a számban, s nem ölelsz át forrón, éjszaka… Talán nem erre a válaszra számítottál, de mást nem mondhatok.

Már régóta nem érzek semmi mást, csak keserűséget miattunk. Csalódtam a szerelmünkben. Így, mesterséges úton, csokoládéval, fagylalttal és süteménnyel édesítem a szám ízét. Nevetséges, hogy én, a nagy futó édességgel bűnözök, hogy aztán legyen okom sok-sok kilométer megtételére.

Kimondatlanul így menekülök az elől, amit kimondani nem vagyok képes.

Na persze, főként magam elől menekülök.
Nem akarok szembenézni azzal, hogy a fiatalságomat elpazaroltam. Jó, nem leszek igazságtalan, sok szép évet is köszönhetek neked. Az elején minden rendben volt, csak aztán elkényelmesedtél, pocakot eresztettél, miközben én egyre vékonyabb lettem.

Talán meg is untál, én pedig abban reménykedtem, hogy kitartásommal újra elérhetem a szívedet.
Sok estét töltöttem azzal, hogy arról ábrándoztam, feleszmélsz, s újra belém szeretsz, de te észre sem vetted, hogy lenge hálóruhában csábító démont játszom. Csak az érdekelt, mi a vacsora, és milyen meccs van éppen a tévében.

Persze, mondhatod, hogy nincs okom panaszra, hiszen figyelmes vagy.

Való igaz, kíméled az ágyunk rugóit, s vigyázol arra is, hogy ne hozz nekem soha váratlanul virágot. Értékelem, hogy a családi kasszát és a szívemet ennyire kíméled…

Csak jobb lett volna, ha nem fásulunk el ennyire,

hogy végül már a megszokás legyen az egyetlen, ami még összeköt minket.

Azért ne aggódj, lassan elfogadom, hogy nem szeretsz sem szenvedélyes, sem szelíd szerelemmel. Csak még lázadok kicsit, mert keserű a szám íze, ha arra gondolok, 15 év után ide jutottunk, mi ketten.

Na, ilyenkor megyek el a cukrászdába, s veszek egy dobos tortát – az ugyanis tömény cukor- s mindjárt jobb színben látom a világot.

S közben abban reménykedem, egyszer eszel velem egy süteményt, és a cukorsokk után te is elkezdesz újra vágyódni a dolce vita után…

Zoé

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük