Az online világban elvesztegetett élet

A koronavírus elterjedésével és a személyes találkozások minimálisra csökkentésével még jobban teret nyertek az online kommunikáció különféle eszközei. Online „baráti találkozók”, „koccintások”, chatelések és még sorolhatnék sok mindent, mert most szinte minden online zajlik.

Most csak ennyire van lehetőség sajnos. De az emberek elkezdtek nyitni az online kommunikáció, vásárlás, tanítás, munka irányába. Ha véget ér egyszer ez az egész, akkor néhány helyen ezek a dolgok ugyanígy fognak maradni. Viszont felmerül a kérdés:

biztos, hogy jó ez nekünk?

Eddig is online éltük az életünk egy részét. Most szeretnénk, ha a maradék része is már online zajlana? Én szeretek személyesen találkozni a barátaimmal, szeretek elmenni vásárolni és nem online rendelni. Szeretem látni, hogy valaki örül az ajándéknak, amit neki vettem. Szeretek mindent, ami nem online zajlik, mert én ilyen maradi vagyok. Még „csak” 32 éves leszek, de azt látom, hogy nagyon sokan nem veszik észre, hogy a személyes találkozások hiányoznak az életünkből.

Online randizás, repkednek a képek ide-oda a lehetséges jövendőbeli párodnak magadról. De miért?

Miért küld valaki a másiknak magáról képet, ha van lehetőség személyesen is találkozni?

A találkozások, a közös élmények megmaradnak, de egy chat ablak bármikor bezárható. A való világban látod a reakcióját a másiknak. Ha szomorú, megölelheted és mondhatod neki, hogy nyugi, minden rendben lesz. És online mit tudsz csinálni? Küldesz egy ölelő emojit? Az biztosan sokat segít majd neki….

Nem akarok olyan világban élni, ahol már az emberek személyesen meg sem ismernék egymást. Még jó, hogy az én időmben nem online ismerkedtünk, hanem személyesen.

Mi értelme van az életnek, ha online éled?

Menj oda a lányhoz, aki tetszik és mondd meg neki! Vigyél neki egy szál virágot és meglátod, hogy milyen boldog lesz. Énekelj vagy táncolj vele és ne a virtuális világban keresd a boldogságot. Nem a neten kell új barátokat szerezned, hanem a való életben!

Tudom, hogy sokan már ebbe születnek bele, de az, ami az interneten folyik, nem élet.

Ez itt az, ami személyesen zajlik! Ne pazarold el!

Eger Angi

(kezdőkép: pixabay)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük