Lilla világa – az a valóság, amit elhitetsz másokkal

Lilla, rögtön azután, hogy felébredt, magára mosolygott az ágyával szembeni tükörben, majd kipróbálta milyen az arca, ha igazán szexi és kívánatos. Csak úgy éhgyomorra.

Majd Lilla felkelt az ágyból, frissítő zuhanyt vett, illatosra parfümözte magát és szolidan sminkelt, hiszen dolgozni megy.

Puszit adott a lányának, aki majd egyedül indul iskolába. Okos nagylány, Lilla nagyon büszke rá. Az apjától elvált, de ez olyan régen volt, hogy nem is jelent már semmit sem a számára.

A legszebb magassarkú cipőjét vette fel a csinos irodai szettjéhez, így még magasabbnak tűnik, még karcsúbbnak és még szebbnek a lába. Pózolt egy rövidkét a nagy előszobatükör előtt, de már indulnia is kell, hogy le ne késse a buszt. Útközben a „Dóri zöldséges”-től vett még egy fürt banánt, hiszen a Laci nagyon szereti ezt a gyümölcsöt, el is képzelte, hogyan fog majd neki örülni. Dóri mondta, hogy üdvözli Lacit, ő mosolyogva mondta, hogy majd átadja és gyorsulva kopogtak tovább a cipők a megállóig.

A buszon ugyanazok utaztak, mint minden reggel. Távolsági, sárga nagy busz, mindenki ugyanoda ül mindig. Megnyugtató állandóság. Összebarátkozott többekkel az évek során, mesélt nekik a lányáról, sőt még a boldogságáról is. Ma Ágikával beszélgetett, képeket mutatott neki Laciról, ahogy ölelik egymást, kirándulnak, boldogok. Ágika mindig hamarabb leszáll, így egyedül maradt a dupla ülésen és más dolga nem maradt, minthogy repesve várja, hogy a busz végre beérkezzen Pestre, ő meg beérjen a munkahelyére, hogy Laci, az ő Lacikája közelében lehessen.

Közben fogta a telefont és nyomkodta, automatikusan, ahogy szokta. Kicseng-kicseng-kicseng-és megszakít. Megállás nélkül nagyjából tízszer egymás után. Ezután felment a Facebookra, megnézte mi történt reggel óta. Hányan lájkolták az új profilképét, amin olyan arcot vág, mint reggel a tükörben.

Ezután megnézte Laci nejének az idővonalát. Volt új poszt: egy vicc.

Sebaj, Lilla kiválasztott egyet a tavalyelőtti fényképei közül, amin ő madarakat etet, Laci meg mosolyog mellette. Fölé írta, hogy szép volt ez a hétvége. Gondosan beállította, hogy ki láthatja, majd útjára engedte a posztot.

Lilla már nagyon közel járt a munkahelyéhez, de ahogy odaért az irodaházhoz, jobbra kanyarodott és bement a szemben lévő óriási bevásárlóközpontba. Ott ücsörgött egy padon, amíg meg nem látta Laci autóját, ahogy behajt az út másik oldalán az épületbe. Egyből meg is írta neki, hogy milyen szép tiszta az Audi és hogy milyen jól áll neki ez a kék ing.  Válasz nem jött, ezért újra fogta a telefonját és kicseng-kicseng-kicseng majd bontotta a vonalat.  Most nem tízszer, hanem legalább hússzor. Persze semmi nem történt.

Meglátta magát egy kirakat üvegében, ami olyan volt, mint egy tükör. Megállt és nézte a tükörképét. Lacinak nem kell „ez”. Laci a családját választotta. Lacinak ő csak egy kaland volt, igaz, ezt meg is mondta az elején. Aztán Laci véget vetett mindennek.

De ilyen nincs, mármint, hogy Lillának valaki nemet mondjon.

Ez a kapcsolat él, még akkor is, ha fene fenét eszik is. Már egy éve elhiteti, akivel csak tudja, hogy Laci és ő egy pár. És elhiszik. A régi képeiket alakítja át, posztolgatja, csinosítja, aztán beszélget, csacsog, kapcsolatokat épít és Laci minden távolabbi ismerőse meg van győződve arról, hogy ők egymáshoz tartoznak. De sajnos már egy ideje egy helyen sem dolgoznak, hogy információkat szerezzen.

Igazából Lilla nem dolgozik sehol, de minden nap elindul otthonról „munkába”. Tegnap bement Laci kedvenc delikátjába és előadta, hogy „ő Laci párja” és így kedvezménnyel vásárolt. Nemrég csak úgy betévedt abba a boltba, ahol Laci mindig az ingeket veszi és ott is elejtett egy-két dolgot, cserébe felszedett pár információt. Vagy például volt már a márkaszervízben is, ahol Laci  autóját szokták átnézni.

Hétvégén pedig egy távoli ismerőshöz megy ebédre, ahova „Laci sajnos majd nem tud eljönni a neje depressziója miatt.” De ő majd akkor is szép és kedves lesz és tartani fogja magát és mindenki kedves lesz vele és nagyon együtt fognak vele érezni, hogy „megint nem tudnak összeköltözni nehogy a feleség öngyilkos legyen.”

Dédelgetik és megbecsülik, ha azt hiszik, hogy Lacihoz tartozik. Megbecsülik, ha látják, hogy ő milyen szép és kedves. Ránézett a Facebookra.

És milyen sokan lájkolják is a képét Laci ismerősei közül. Mert tudják, hogy Lilla Laci párja.

Ez ilyen egyszerű.

Döníz

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük