Mi a valódi boldogság titka?

A boldogság titka mindenkinél más. Vannak olyanok, akiknek egy apró dolog is elég ahhoz, hogy felhőtlenül boldogok legyenek és jól teljen az egész napjuk.

Vannak viszont olyanok, akiknek csak az igazán nagy dolgok hoznak boldogságot és megnyugvást. Szerintem nagyon fontos, hogy tudjunk örülni a kis dolgoknak is, mert akkor sokkal boldogabb életünk lesz.

Van úgy, hogy semmi nem jön össze és úgy érezhetjük, hogy nincs már miért boldognak lennünk, de nagyon fontos, hogy mindig találjunk valami kapaszkodót, amire ha rágondolunk, akkor őszinte örömöt érzünk. Sokszor annyi mindent alapnak veszünk az életben, hogy már nem örülünk olyan dolgoknak, amikért mások nagyon hálásak lennének.

Gondolj csak bele: van tető a fejed felett, van munkád, pénzed, családod, szerelmed, gyereked és egészséges vagy. Csak megsúgom, hogy mások bármit megtennének, hogy legyen valaki, aki őszintén szereti őket, hogy legyen egy kisbabájuk vagy legyen hol lakniuk.

Mégis olyan embereket látok, akiknek hiába van meg mindez, sőt még sokkal több is, mégsem boldogok. Azt látom, hogy mindenki mindig többet akar, ami alapvetően nem lenne gond, de meg kell találni az egyensúlyt a reális célkitűzések és az elérhetetlen célok között. Ha elértél valamit, akkor ünnepeld meg!

Állj meg egy kicsit, vegyél egy mély levegőt és szánj egy kis időt a boldogságra!

A rohanó világunkban az emberek valahogy elfelejtettek boldogok lenni. Csak élik az életüket, mindazok alapján, ami mások szerint normális és már nem azzal foglalkoznak, hogy őket mi teszi boldoggá, hanem hogy megfeleljenek a társadalmi elvárásoknak.

Itt vannak az én tippjeim a boldogabb élethez:

Ne másokhoz mérd magad, nem kell megfelelni mindennek, ami mások szerint normális.

Tűzz ki magad elé olyan célokat, amik téged tesznek boldoggá és ha eléred, akkor az nagyobb boldogsággal tölt majd el, mintha ki tudnád pipálni az összes mások által normálisnak gondolt célt a listádon.

Tölts időt a gyerekeddel, a szüleiddel, a szerelmeddel.

Menj és láss világot, mert később ezekről fogsz  mesélni és nem arról, hogy milyen jó, hogy összespóroltad a pénzt a 3. autóra, ami miatt nem éltél semmit ezalatt az idő alatt.

Szeressétek egymást és ne féljetek bocsánatot kérni vagy beismerni, hogy hibáztatok, hiszen azok is mind ti vagytok és senki sem tökéletes.

Lányok ne legyetek boldogtalanok, ha nem néztek ki úgy, mint a topmodellek, mert az csak nagyon kevés embernek fog sikerülni. Mindenkinek a saját bőrében kell jól éreznie magát és akkor az eredmény egy boldogabb élet lesz.

Csak egy életed van és azt te döntöd el, hogy hogyan éled!

Éld meg a pillanatot, a boldog éveket, a fiatalkort, szeress tiszta szívből, ne félj a csalódástól, nevess addig amíg már megfájdul a hasad és mindig higgy egy szebb holnapban.

Eger Angi

(kezdőkép: pexels)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük