Miért nem hiszünk a pasinknak?

Együtt vagytok már egy ideje és több mint jól érzed magad vele, fontos neked és úgy érzed, te is neki. Amikor kiejt bizonyos mondatokat a száján, valahogy mégsem tudsz hinni neki.

Nem hazudott neked, kedves veled, a tenyerén hordoz, megdicsér, ad a véleményedre, veled tölti minden szabadidejét. Aztán jön egy pillanat, amikor valami egészen furcsát látsz az arcán, látod, hogy valami nem stimmel. Már épp rákérdeznél, de adsz egy pici időt neki. Mivel magától semmit sem mond, rákérdezel. Jön a válasz, hogy nincs semmi baj, miközben látod, hogy igenis van, valami történt.

Ó, igen, a férfiak is meg tudják makacsolni magukat!

Nem csoda, hogy kiborulsz. Fogalmad sincs, mi történt és nem is hajlandó elmondani? Ezt mégis hogy gondolja? Igyekszel nem mutatni, mennyire kiakadtál. Közben jár az agyad. Ő továbbra sem mondja el, erre te erőszakosabb vagy és dühösebben reagálsz. Ő erre elárulja, hogy nem veled van gond és el fogja mondani.

Ne ronts a helyzeten! Fogadd el, hidd el!

El kell fogadnod a válaszát. Mindannyian egy batyuval érkezünk. Mindannyiunknak megvannak a történeteink, a hátterünk. Nem tudhatod, mi az, ami épp bevillant neki. Legyél türelmes!

El kell hinned, amikor azt mondja, hogy nem veled van baj és hogy el fogja mondani. Mi, nők hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani.

Pedig a férfiak így működnek: a nem nemet jelent, az igen igent. Ilyen egyszerűen.

Tehát, ha azt mondta, nem fogja most elmondani, akkor ha a fejed tetejére állsz, akkor sem fogja elmondani. Örülj neki, hogy nem azt mondta, hogy sosem tudhatod meg. Sőt, azt mondta, hogy el fogja mondani!

Mérges vagy? Oké. Dühít, bosszant, kiborít? Oké.

Hihetetlen? Ne legyen az!

Hidd el neki! Ha azt mondta, majd elmondja, akkor ne erőltesd és ha felkészült, akkor el fogja mondani.

Mit tehetsz még? Ha higgadt maradsz, tudsz neki segíteni!

Ne nyaggasd, ne próbálkozz, ne taktikázz, egyszerűen fogadd el a tényt, hidd el, hogy majd rászánja magát.

Addig is figyelj rá, bújj hozzá, válassz olyan közös programokat, amiről tudod, hogy mindketten nagyon szeretitek. A közös idő, az odafigyelés megerősíti majd őt, hogy érted érdemes és miattad össze fogja szedni magát.

Add önmagadat, azt a valakit, akit ő is imád.

Hagyd, hogy férfinak érezze magát, hogy jól érezze magát a bőrében. Ha szükséged van rá, szólj neki, köszönd meg neki a segítséget. Mutasd ki, hogy számítasz rá, hogy jól jön az erős férfikéz és hogy biztonságban érzed magad mellette. Fontosnak érzi majd magát.

Engedd, hogy a saját útját járja. Ne ijeszd meg, azzal, hogy minden percet vele akarsz tölteni. Ne erőszakold ki az együttlétet. Fogadd el, hogy neki is szüksége van olykor külön időre.

Mutasd meg, hogy magabiztos vagy, hogy akkor is feltalálod magad, jól érzed magad, ha nélküle töltöd a napot.

Amikor bókol, köszönd meg.

Nagyon idegesítő tud lenni, ha egy dicséret után elkezdi a nő azt ragozni, hogy kövérnek és csúnyának tartja magát. A férfi épp az ellenkezőjét állítja, biztat, ne kérdőjelezd meg. A falra fog mászni, ha ezt sem vagy képes elhinni neki. (Hogyan is mondhatná el azt, amit eddig nem akart, nem mert?!)

Legyél őszinte. Ne köntörfalazz, mondd el, mit szeretnél és hogyan. Igen, a szex közben is!

Soha ne mondd, hogy semmi baj, ha nem tetszett egy mondata, ha rosszul esett a viselkedése. Ne várd el a férfitól, hogy kitalálja, nem gondolatolvasó és -szerencsére- nem lát a fejünkbe. Meséld el, értesd meg vele, hogy érzel, mi bánt.

Nem szép, ha nem adod meg neki az esélyt. Nem tehet róla, hogy milyen volt az exed, vagy hogy és mikor zárult le az előző kapcsolatod.

Neked kell saját magadban lerendezned, hogy újra hinni tudj egy pasinak, sőt leginkább, hogy hinni tudj magadban, magatokban, hogy fog ez nektek menni!

Ha te mered a valódi önmagadat adni, akkor ő is változtatni fog magán

és minden téren őszinte lesz veled.

Amikor pedig végre elmondja, mi az, ami a szívét nyomja, legyen az bármilyen apróság vagy nagy dolog, hallgasd meg. Legyél megértő. Képzeld magad a helyébe.

Ami pedig a legfontosabb: hidd el, amit mond.

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük