…mondd ki még ma: SZERETLEK!

Várunk… amíg egyszer csak elmegy mellettünk az élet…

Mikor jön el a tökéletes pillanat? Létezik-e egyáltalán? Honnan fogjuk tudni, hogy most már nem várhatunk tovább, mert az ITT és MOST a legjobb alkalom arra, hogy elinduljunk?

És mi mégis csak várunk… Várunk a nyaralásra, az ünnepekre, a hétvégére… Várunk a megbecsülésre, a fizetésemelésre, az évek óta ígért kinevezésre…

Várunk az igazira szingliként, vagy épp várunk arra, hogy az évek óta nem működő párkapcsolatunk egyszer csak, varázsérintésre tökéletessé válik.

Várunk a lábunk előtt heverő lehetőségekre addig, amíg majd a gyerekek megnőnek, kirepülnek, vagy éppen várunk a babatervezéssel amíg elég érettek leszünk rá, vagy épp párunk változik kedvünkre.

Várunk álmaink beteljesítésével amíg majd lefogyunk, mert azt hisszük, hogy az a plusz 5 kiló „felesleg” választ el minket a boldogságtól…

Mekkorát tévedünk…

Saját magunk szabotáljuk önmagunkat egy beépített ellenszónokkal, akinek egy feladata van csupán: elhitesse velünk, hogy még nem vagyunk elég jók. Ne higgy neki! Győzd le, hallgattasd el.

Az életed ITT és MOST történik és egy biztos: az időt visszafordítani nem tudod. A tegnap meg nem élt pillanatokat nem hozhatod át a mába, de a mai élményeket megélheted, 100%-os JELEN-léttel.

Ehhez csupán egy valami szükséges: TE magad.

Emlékezz csak vissza gyermekkorodra: mikor állítottad le magad egy játék előtt? Mikor mondtál nemet egy kocka csokira? Kisgyermekként volt bármikor olyan pillanat, amikor megkérdőjelezted képességeidet? Nem, hanem egyből megpróbáltad, ott és akkor. Az ellenszónok akkor még nem élt benned, kristálytisztán hallottad a belső hangod, nem zavarta a vételt semmi.

Aztán idővel elhitették velünk, hogy nem vagyunk elég jók, hogy várni kell, hogy majd ha egyszer megtanultad, megértetted, megcsináltad a leckét, majd akkor zöld lámpát kapsz. Ezzel csak egy gond van: a „majd” soha nem most történik… Nem jön el.

Ne várj a hétvégére, már hétfőn vedd fel a kedvenc ruhád.

Ne várd a szabadságot, már most olvasd el azt a könyvet, amit hetekkel, hónapokkal ezelőtt tettél félre magadnak.

Ne várd a kellő pillanatot, most hívd fel azt, aki hiányzik jó ideje.

Ne várj addig, míg felhív a legjobb barátod bocsánatot kérve egy kiadós veszekedés után, tedd meg te az első lépést. Aki megérdemli, az értékelni fogja, aki nem, az pedig úgyse tart ki melletted idővel.

Ne várj, míg leadod azt az 5 kilót, menj el ma arra a randira!

Ne várj holnapig, mondd ki ma: SZERETLEK!

Starmind 

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük