Siker receptre?

Vajon mikor élünk igazán sikeres életet? Mi lehet a titok? Mindenki számára elérhető vagy valami különös, kiváltságos dolog lenne? Van egyáltalán recept a sikerhez? Vagy minden csak a szerencsén múlna?

Gyerekként szinte mindannyiunknak voltak ideáljai, példaképei, hősei. Kinek színészek, énekesek, mesehősök, vagy családunkból 1-1 meghatározó személy.

Mi lehetett bennük a közös? Mivel így felsorolva is elég tág a lehetőségek palettája, így gondolhatjuk, hogy nincs egy bizonyos recept, amit követve számunkra is elérhetővé válhat a siker.

De menjünk mélyebbre egy kicsit ennél.

Mit jelent maga a siker?

Gondold végig, és fogalmazd meg saját magadnak. Más lehet az eredmény nálad, nálam, és más a világ 10 legsikeresebb emberénél.

Mi is a siker? Gazdagság, egy boldog párkapcsolat, egészség, feltöltő kapcsolatok? Mindenkinek más, sőt nem csak életenként váltakozik, hanem életszakaszokon belül is. Nem biztos, hogy 30 felett is ugyanaz a rocksztár akarsz lenni, akinek 15 évesen álmodtad magad. Bár ki tudja…

Ami biztos, hogy a “sikerrel” kéz a kézben jár a tudatosság és a fókusz. Tudod, hogy mit szeretnél és nem engeded a célkeresztedből. Az álmod a részeddé válik, a bőröd alá bújik, eggyé váltok és pontosan tudod, hogy mit kell megtenned érte. Munka, folyamatos munka. Munka magaddal kapcsolatban, örökös önreflexió és munka a cél elérése felé.

Tudod kik a támogatóid, tudod kikben bízhatsz vakon, de ami ennél is fontosabb: tudod mennyit érsz és hogy mire vagy képes. Nem lehetetlen álmokat kergetsz, hanem olyat, ami a saját fejlődésedet szolgálja.

Bízol magadban.

Hiszel magadban.

Tiszteled magadat és a siker felé mutató folyamatot.

Hallgatsz a belső megérzéseidre.

Nem mész bele kisebb, felesleges harcokba, nem engeded, hogy eltereljék a figyelmed és elszívják az energiád.

Felelősséget vállalsz az érzéseidért, vágyaidért, tetteidért.

És ami talán a legfontosabb:

élvezed az utazást!

Starmind 

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük