Színjáték vagy szívjáték?

Vajon meddig vagyunk képesek beleragadni a múlt édesdeden ringató meleg karjába, azokba a finoman a fejünkben ékeskedő, hívogató szavakba?

Én mindig magamból indulok ki és az őszinteségen kívül nem fordulok elvárásokkal a másik fél felé.

Hiszem, hogy a társam, akivel megosztom az életem, jó ember. Hiszem, hogy amit velem szemben tesz, az őszinte és hiteles. Hiszem, hogy ő is tudja, hogy egy kapcsolatot csakis két ember működtethet, és hogy a bajban nem elmenekülni fog, hanem együtt, egységben, egy elpusztíthatatlan szövetségként közösen működhetünk.

De ez én vagyok.

És van, aki elmenekül. Akinek feladni, hátrahagyni akit szeret, vagy valaha szeretett, sokkal könnyebb megoldás, mint élethosszig tartó támaszként mellette lenni. Van, aki inkább beletörődik a rossz döntésekbe, és sorozatosan ostorozza magát, miért nem képes stabil kapcsolatot kialakítani játszmák nélkül.

A játszmák megsebzik a saját és a másik fél szívét is, és elárulja a kapcsolat valódiságát.

Csak azért nem lehetsz valakivel, hogy elfelejts mást, és csak azért nem hitegethetsz senkit,

hogy neked könnyebb legyen elviselni a napokat.

Nem húzunk elő a múltból emlékeket, amivel a legváratlanabb pillanatban szíven szúrjuk, nem édesgetjük magunkhoz újra, mikor tudjuk, hogy nem adhatjuk meg azt, ami hozzá méltó lenne.

Nem űzünk ádáz játszmákat és nem húzzuk el azt a bizonyos mézes madzagot, amit aztán bátran a nyaka köré tekerünk, amikor már felemészt minket a régi emlékek hada és a tudat, hogy képtelenek vagyunk őszintén mellette dönteni.

Mindenki maga dönti el, mit képes adni egy kapcsolatban és mikor dönt úgy, hogy becsukja az ajtót a másik mögött.

De ha becsukod, kérlek, ne játssz tovább. Ne akard vissza édesgetni, mikor tudod, hogy csak bántani fogod. Ne használd ki.

Ne legyen boxzsák a lelke és ne legyen darabokban a szíve, csak azért,

mert te nem tudod eldönteni, képes vagy-e arra a valódi igaz szeretetre…

Vajon téged a szíved, vagy a gondolataid irányítanak?

Musa Dóri

(kezdőkép: Unsplash)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük