Sütnél mézeskalácsot, de a hagyományos receptből készültet még nem adhatod a babádnak? És nem akarsz kétfélét csinálni?
Ambrus Éva az Anya, kérek még! című, hozzátáplálási könyvében ír egy ilyen receptet is! Évával és a könyvről korábbi, vele készült interjúnkat itt tudod elolvasni >>>
És ha sütögetnétek otthon, akkor íme a szuper recept!
Bababarát mézeskalács (10 hónapos kortól)
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)
80 g tönkölyliszt
40 g zabliszt
50 g durumliszt
háromnegyed evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék (1 éves kor alatt
a már bevezetett fűszerek)
2 evőkanál finomítatlan nádcukor
egyharmad kiskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
1 rúd vanília kikapart magjai
75 g vaj
2-3 evőkanál tej (1 év alatt zabital)
fél biocitrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat a tejben megolvasztjuk, majd a citromlével együtt a többi alapanyaghoz öntjük.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, és liszttel meghintett felületen késfok vastagra kinyújtjuk.
Tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
A süteményeket 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó sütögetést és örömteli adventi pillanatokat kívánunk!