Babaholmi-kölcsönzőből épít nemzetközi franchise-t ez a magyar anyuka!

„Kisgyerekkel utazni öröm és izgalmas kaland, amitől mégis sokan visszarettennek. Megkerestük az okokat és létrehoztunk egy olyan komplex szolgáltatást, amellyel megkönnyítjük a világjáró családosok dolgát.”

Nyári Fruzsina egyedi szolgáltatással lépett a turisztikai piacra: az utazó családok kényelméért hozott létre egy prémium babaholmi-kölcsönzőt, amely néhány hónap alatt a budapesti reptéren, majd Budapest belvárosában, a Deák téren is nyitott átadópontot.

Fruzsina és férje egy három- és egy hatéves gyermek szülei, igazi világjárók. Dublin zöld parkjai, egy barcelonai városnézés vagy az olasz tengerparti nyaralás ugyanúgy az életük része, mint a gyerekek születése előtt, csak sokkal több szervezéssel. Két szolgáltatásuk, a Babagúz és a Lottirose ötlete akkor született meg a fejükben, amikor egy utazás előtti pillanatban egymásra néztek három bőrönd, egy babakocsi és egy utazóágy fölött a budapesti reptéren: miért kell ennyi cuccot magukkal vinni?

A Babagúz és Lottirose szolgáltatások a fenntartható szemléletet tanítják az utazó családosoknak: nem szükséges az összes gyerekcuccot magukkal vinniük az útra, hanem kibérelhetik azt. Az utazáshoz szükséges babaholmik, például a repülőre felvihető babakocsi, az összecsukható kiskád, a speciális hordozókendők, az autósüléssé alakítható kisbőrönd vagy a mobil légzésfigyelő speciális termékek, amelyek rengeteg pénzbe kerülnek és valójában csak évente egy-egy hétig használja őket egy család. A két szolgáltatás arra biztatja a családokat: vásárlás helyett béreljék ki ezeket a termékeket és használják őket okos, fenntartható és környezettudatos módon.

A két márka egymást erősíti: a Lottirose a beutazó külföldiek magyar szálláshelyét varázsolja bababaráttá, míg a Babagúz a kiutazó magyar családok nyaralásához ad termékeket. A Lottirose márka már megkezdte a nemzetközi terjeszkedést: a tervek szerint jövőre már több európai nagyváros repterén és városközpontjában létezik majd átadópontjuk. A reptéri átadópont máris nagyon népszerű: ebben az esetben a családok csak közvetlenül az utazás előtt veszik fel az összekészített babaholmit, majd a hazaérkezéskor le is adhatják itt. A Lottirose a beérkező turistáknak komplex szolgáltatást nyújt: a kölcsönzés mellett családi transzfert, bébiszitter szolgáltatást, családi sétaútvonalakat, angol nyelvű kiadványt, személyre szabott családi idegenvezetést és bérelhető családi fotóst is nyújtanak.

Budapest lehet a mintavárosa a környezettudatos családi utazásoknak

Világjáróként a Lottirose tulajdonosait is elgondolkoztatta a tömegturizmus: kedvenc városaik, Velence, Barcelona vagy London nyáron iszonyú embertömeget szívnak magukba. A statisztikákból tudjuk, hogy a Magyarországra beutazó külföldiek 30%-a családos, így egy akciótervet készítettek arra, hogy szolgáltatásunk segítségével Budapest hogyan állíthatja meg az itt is fel-felbukkanó koncentrált tömegeket és annak városra tett hatásait.

A Lottirose szolgáltatásával Budapest a mintavárosa lehet a környezettudatos családos utazóknak: Fruzsináék hisznek benne, hogy a franchise építésével a jó gyakorlatot is elterjeszthetjük Európa nagyvárosaiban.

Például így:

Vásárlás helyett bérlésre ösztönözzük az utazókat, így a babaholmikat nem szükséges megvenniük vagy repülőn utaztatniuk.

A használattal egy nyár alatt sok család osztozhat ugyanazon a terméken, optimalizálva annak kihasználtságát és elkerülve például a reptereken előforduló műanyagba csomagolást poggyászfeladáskor.

Érkezésükkor a családokat helyi termékek használatára biztatják, maga a Lottirose baba például a Lencsiművek kézműves terméke.

Bérelhető termékeinket újrafelhasznált csomagolásban szállítjuk – ezek a speciális zsákok a Sziget fesztivál itt felejtett sátraiból készülnek különleges upcycling technikával.

Kérésre összeállítjuk az érkező családosoknak a szükséges babaholmikat (pelenkát, babaételt, vizet és higiéniás termékeket), így nem kell fölöslegesen költeniük vagy az általuk nem ismert márkák között bizonytalanságból túlvásárolniuk magukat.

Hiszünk benne, hogy a piacon remek útisnackeket találni: kiadványainkban felhívjuk a családosok figyelmét, hogy a helyben vásárolt gyümölcs, zöldség mindig a legjobb frissítő.

Lovely Memories csomagunkban helyi fotóst bérelhetnek családi képeik elkészítésére: hiszünk benne, hogy a szuvenírek helyett ez örök emlék marad.

Utazóink személyre szabott sétaútvonalakat kérhetnek tőlünk, ebben arra biztatjuk őket, hogy kisgyerekkel térjenek le a turistaútvonalakról és fedezzék fel a nyugalmasabb helyeket.

Jövőre minden megrendelőnk kézhez kapja a slow&green Budapest térképet: ezen nagy parkokat, árnyékos helyeket, kézműves fagyizókat, kis sarki üzleteket, piacokat, kellemes játszótereket és olyan helyeket jelölünk, ahol környezettudatos módon élhetik a pár Budapesten töltött napot.

„Minden családi utazás egy izgalmas sztori, amelynek így mi is a részesei lehetünk” – mondja Fruzsina. Hívta már őket késő este ausztrál család, akiknek az átszállás során elveszett a babakocsijuk, sportos lengyel pár, akik meglátva a budapesti futóútvonalakat úgy döntöttek, hogy futóbabakocsival fedezik fel a várost. A kiutazó magyar családok jó előre lefoglalják a repülőre felvihető babakocsikat, hiszen így nem kell kézben cipelni majd a babájukat a reptéren sem, illetve a vásárlók egy izgalmas rétege a Magyarországra hazatérő expatok csoportja, akik az itthon töltött néhány hétben szeretnék kényelmessé tenni a szállásukat. A legkülönlegesebb megrendelések pedig a nagykövetségekre érkező diplomatacsaládok ügyintézőitől, illetve a hollywoodi forgatások sztármenedzserétől érkezett: ezekben az esetekben gyakran néhány óra alatt kell a prémium termékeket a titkos helyszínre szállítani.

Néhány érdekesség a babaholmi-bérlésről:

  • Egy 4 napos utazást egy ideutazó család nagyjából €76-ból tud úgy megoldani, hogy semmit nem hoz magával. Ebben benne van egy babakocsi, egy utazóágy, egy etetőszék és egy kiskád.
  • A bérlési rendszerben nagyjából 30 babakocsi van, ez a minimumszám, amely ilyen megrendelés mellett biztosítja, hogy elérhető legyen minden típus.
  • A repülőre felvihető babakocsik piaci ára 80.000 és 200.000 között van, a napi bérlés Lottirose-nál 10 eurótól indul.

Összefoglalva a két szolgáltatást röviden:

Lottirose: Budapest központú családi utazásra szakosodott turisztikai szolgáltató. Jelenleg a Budapestre érkező külföldi családokat várja babaholmi-bérléssel és kényelmi szolgáltatásokkal. www.lottirose.com

Babagúz: Kiutazó magyar családokat segít nyaralásuk és utazásaik alatt babaholmi-bérlési lehetőséggel. www.babaguz.hu

A Lottirose ötlete egyébként egészen a  Brain Bar színpadjáig repítette Nyári Fruzsinát, aki nemzetközi közönség előtt mesélhetett arról az ötletéről, amely az utazás jövőjét formálja.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?