You are currently viewing Bőrápolási rutin gyermekkortól? – Dr. Halász Dóra szakgyógyszerész válaszol

Bőrápolási rutin gyermekkortól? – Dr. Halász Dóra szakgyógyszerész válaszol

A gondos és felelősségteljes ápolás egyik legfontosabb szempontja a természetes élettani folyamatok támogatása.

Mikortól és hogyan érdemes elkezdeni a babák bőrének ápolását? Erről kérdeztük Dr. Halász Dóra szakgyógyszerészt, a Shedo baba kozmetika megálmodóját.

Újszülött kortól, de okosan, a természetes élettani folyamatokat figyelembe véve, a bőr saját védelmi funkcióját erősítve, támogatva.  A natúrkozmetikumok természetes alapanyagokból (például növényi kivonatok, olajok, virágvizek, illóolaj, méhviasz) készülnek. Ezek élő anyagok, támogatják a bőr védelmi funkcióit, segítik a természetes megújulását, rugalmasságának fenntartását, nem tömítik el a pórusokat. -javasolja Dóra.

Véleményem szerint a babáknak és gyerekeknek szánt kozmetikumok esetén kiemelkedően fontos az alapanyagok minősége. Fontos, hogy a vékony, érzékeny bababőr tiszta, megbízható forrásból származó anyagokkal érintkezzen, ezért használok bio minősítésű alapanyagokat a SHEDO kozmetikumok készítése során.

Napjainkban egyre több szülő tudatosan figyel arra, hogy milyen ételt ad, milyen könyveket és mesét olvas, milyen mozgásformákra tanítja gyermekét. Azt gondolom, hogy legalább ilyen fontos az is, hogy születéstől kezdve milyen kozmetikumokkal ápoljuk gyermekünket. Bőrünk a legnagyobb szervünk és az első védvonal, ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy mivel érintkezik nap mint nap. Fontos, hogy figyelmet fordítsunk a megfelelő bőrápolásra és időben kezdjük el megtanítani gyermekünknek ennek rutinját saját egészsége érdekében.

Miként fürdessük a babákat?

A fürdés elsődleges célja a szennyeződések eltávolítása pelenkatájékról, arcról, kezekről, hajlatokból, ezzel megakadályozva fertőzések, irritációk, gyulladások kialakulását.

Újszülött korban erre elégséges rövid csapvizes fürdetés, ami azonban hosszú távon bőrszárazságot, irritációt okozhat. Ha egy meghitt növényi olajos masszázs előzi meg a fürdetést, akkor garantált a pihe-puha, jól hidratált bababőr.

Később, amikor kúszik, mászik, esik-kel gyermekünk, így igazán képes összepiszkolni bőrét, szükségessé válik fürdető használata. Gyengéden tisztító, növényi olajokat is tartalmazó, enyhén savas kémhatású készítmény a megfelelő.

Az esti fürdések alkalmával, amikor gyermekünk érdeklődést mutat, bevonhatjuk a folyamatokba és hamar megtanulja megnyomni a flakon pumpáját, felkenni a fürdetőt a testére és le is mossa.

Mi a helyzet a bőr-és arcápolással a babáknál?

A bőrápolás mindig az aktuális bőrállapotot figyelembe véve kell, hogy történjen. Amennyibe nincs semmilyen probléma a bőrrel (nincs szárazság, irritáció) hetente egyszer elegendő egy könnyű testápoló használata.

Bőrszárazság esetén a tisztálkodás után a bőrállapotnak megfelelő készítmény használata kiemelkedően fontos.

Elsősorban télen, hidegben fontos, hogy ápoljuk gyermekünk arcbőrét is, megelőzve ezzel a könnyen kialakuló irritációkat.

Milyen a megfelelő arckrém babák és gyermekek számára?

  1. 100% természetes
  2. Táplál és véd
  3. Kiváló minőségű növényi olajokban és vajakban gazdag. ( Ez azért fontos, mert a nagy hidegben a krém víztartalma „megfagy” az arcbőrön, így szárító hatású lehet.)

Megfelelő időben elkezdve a gyakorlást, beépül a tisztálkodási és bőrápolási rutin

gyermekünk mindennapjaiba.

 

(A képek Dr. Halász Dóra kizárólagos tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?