You are currently viewing Célegyenesben! Családi közösségi tér és kávézó nyílik Gödön

Célegyenesben! Családi közösségi tér és kávézó nyílik Gödön

Folytatva az exkirálylány vállalkozásának beindításának szövevényes útját… IGEN, megvan a nyitás dátuma: 2023.09.05 (kedd) 9:00 /2131 Göd, Pesti út 63/D., Liza Kuckó és Kávézó/

Na, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az idáig vezető út nem ennyire egyszerű. Ígértem, hogy még mesélek az előkészületekről, aminek része a termék portfólió kitalálása, a gyerek/felnőtt programok megálmodása, a marketing stratégia megtervezése, az engedélyeztetési folyamat elindítása és a mindent IS egyszerre, szinte egyedül (+anyukámmal/férjemmel/szakemberekkel).

Mielőtt belevágok a részletek megosztásába, nagyon fontos elmondanom nektek, hogy mindig járjatok nyitott szemmel! Az élet igenis bedobja elétek, ha szemfülesek vagytok, a jó lehetőségeket, nincsenek véletlenek, nincs olyan, hogy „csak úgy az ölembe hullott”, mindenért meg kell keményen dolgozni és meglesz a gyümölcse. Nagy közhelyek, de mind igaz.

Na, de a gyakorlatban ez, hogy néz ki?! Belsőépítész megtervezi a közös elképzelésünket, a szuper kivitelező csapat kézzelfoghatóvá teszi és közben építed a márkádat (csúcs grafikus segítségével), online megjelensz, elkezdesz köztudatba kerülni, persze amikor megvan az ideje.

Nem vagyok marketinges, HR-es vagyok, de ha tetszik, ha nem követni kell a mai világ trendjeit és BELE KELL MÁSZNI AZ EMBEREK TUDATÁBA. Ki kell tűnni, nyomni kell az online marketinget, a videókat, a minőségi posztokat (saját arculati elemek-egységben az erő!), leszámolni a komfort zónával, áldozni a megjelenésre. A férjem szerint én vadállat módján nyomom, minden második nap személyesen szórólapozok és hirdetem az igét mindenhol/mindenkinek.

Mindezek mellett óriási feladat volt a csapat összeállítása, akik majd a Liza Kuckóban fogják tartani a babás-mamás, anyukás, családias programjaikat. Sok embert én kerestem meg, de szerencsére a környékbeli szakemberek bejelentkeztek hozzám az együttműködésre.

Eszméletlen, de tényleg mindenki csodás tudással, elhivatottsággal és nyitottsággal állt felém, és a közös munka felé. Több körös egyeztetés után összeállt A CSAPAT! Szakmai ártalom, nem tudok nem csapatban gondolkodni, még ha nem is szó szerint vagyunk egy szervezet. Igyekszem összetartani a lányokat, „csapatépítőt” szerveztem, ahol mindenki megismeri a helyszínt és egymást.

Hiszek az összetartásban és a női energiákban.

Fantasztikus a női vállalkozó gárda a környéken, egyszerűen csak ámulok-bámulok. A világért sem diszkriminálom a férfiakat, imádjuk-szeretjük őket!

Egy mondatban a várható programokról (pedig órákat lehetne róla beszélni): baba-mama jóga; zenebölcsi; Montessori a gyakorlatban; baba angol 3 éves korig; interaktív mesemondás; iskola előkészítő; játszócsoport; bábelőadás; babakoncert; zene foglalkozás; meseterápia; szülésfelkészítő; anya-banya kör; beszélgetések a nőiségről; baba-mama klub; kapcsolódó nevelés; csoportos coaching; aromaterápia; várandósság/szülés/csecsemőgondozás tanácsadás…

Nincs vége a sornak, örömmel fogadom a kapcsolódni vágyó hölgyeket/urakat!

Megjegyzés: még hogy nem leszek HR-es már többet… jó vicc, hát dehogynem! és azért ennek örülök. Szeretek emberekkel foglalkozni, szeretek értéket teremteni és kihozni mindenből/mindenkiből a maximumot. Szinte az egész projektem egy nagy HR: emberek, kapcsolatok, helyzetmegoldás, szervezés, olykor csalódás (marha nehezen emésztem továbbra is), folyamatos újratervezés, másokra utaltság (hiába ezt szerettem volna mellőzni az életemből, de be kell látnom ez KIZÁRT/max. egy lakatlan szigeten lehetséges/), tanulás (vendéglátás, engedélyek), kihívások/örömök.

A végére hagytam a teljesen ismeretlent a vendéglátást.

Nos itt teljes vaksággal indultam, de már egyre okosabb vagyok. Az engedélyekben egy tanácsadó csapattal dolgozom, és ajánlom nektek is, megéri, mert rengeteg terhet levesz és most így is ezer+1 feladatom van.

Elkezdtem felkutatni a termékeket ajánlások kapcsán (első körben) a környéken és mindig előrébb-előrébb jutottam. Az biztos volt, hogy minőségi ételeket/italokat szeretnék kínálni a vendégeknek, persze baba/gyerekbarát módón úgy, hogy anya/apa is elégedett legyen.

Sikerült profi beszállítókkal megegyeznem és a helyben készített termékeim is ezt fogják tükrözni. Felmerülhet bennetek a kérdés: na de mit lehet majd enni, inni? A válaszom: friss mentes/”cukros”/vegán süteményeket; sós, édes-péksüteményeket; goffrit; amerikai palacsintát; melegszendvicset; hot-dogot; mártogatóst zöldségekkel; kávét/forrócsokit/teát/milkshaket/smoothiet/szörpöt/limonádét, stb.

Gondolni szeretnék a babákra is, babavízzel, gyümölcspürével, banánkenyérrel/puha kekszekkel, stb. Fontos kiemelni, hogy figyeltem a részletekre, amikkel megkönnyíthetem az anyukák életét pl. pelenkázó, fellépő, műanyag tányér/pohár, bababiztonság.

Célegyenesben vagyunk, kitűztem a NAGY NYITÁS dátumát: 2023.09.05.

Csak ez a nap lebeg előttem, nagyon vegyes érzelmekkel: meg tudom csinálni; rettegek (mert én is emberből vagyok); mi van, ha egyedül fogok ott ülni nyitáskor; mi van, ha tömeg lesz és bénázni fogok…?!

A folytatásban már arról fogok nektek őszintén mesélni, hogy milyen volt a megnyitó, hogy végül egyedül ültem-e ott vagy jöttek vendégek is; hogy elég volt-e a kínálat a nyitási akció keretében vagy kevés; hogy örültek-e a gyerekek a csillámtetoválásnak, a színezőnek és a Kuckó játékainak; hogy a szülők értékelték-e a nyílt napot és örömmel ismerkedtek-e a programok gazdáival; hogy az első NAGY esemény: a Süni, a pökhendi bábelőadás hány gyermek arcára csalt mosolyt?!

Tartsatok velem az álom megvalósításában és hozzunk létre közösen egy szuper helyet, közösséget és teremtsünk értéket Gödön!

Pintér Lilla
Liza Kuckó és Kávézó

(kezdőkép: Pexels, a továbbiak a szerző tulajdona)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?