You are currently viewing Derült égből terhesség – egy nem hétköznapi kismamanapló!

Derült égből terhesség – egy nem hétköznapi kismamanapló!

„Az anyaság nem habos torta” – vallja Kovács Dorka, kétgyermekes anyuka, blogger és író.

A Derült égből terhesség című könyvével támaszt szeretne nyújtani a kismamáknak és anyáknak. Az AzAnyja blog írója szerint ér aggódni, félni, hogy nem jól csinálod, lehet panaszkodni, és szabad őszintének lenni. A rendhagyó kismamanapló azzal a céllal íródott, hogy ne érezd magad magányosnak anyaként. 

„Anyának lenni tényleg piszok nehéz, de megéri…”
(AzAnyja.hu)

Kovács Dorka: Derült Égből Terhesség
Avagy egy kismama nem hétköznapi naplója

Dorka harmincas anyuka, szeretettel neveli kislányát, Lizikét a férjével, Baluval. Aztán egy nap ismét kopogtat a gólya, és megkezdődik a kálvária. Eleinte Dorka biztos abban, hogy ez a várandóssága is éppoly problémamentes lesz, mint az első volt. Csakhogy nincs két egyforma terhesség.

Dorka egyre komolyabb problémákkal küzd, amelyekre az orvosok és a családtagok is csak legyintenek, hogy normális. De mi a normális? Mi az, amit egy terhes nőnek el kell viselnie? Mi az, aminek kötelező a fájdalomküszöb, vagy inkább a panaszküszöb alatt lennie? Mert bizony a másállapot okozhat más állapotot!

Dorka problémájának okára csak a szülőszobán derül fény, akkor viszont orvosok garmadája siet a segítségére. Ebben a rendhagyó terhesnaplóban Dorka elmeséli, hogyan élte meg, amikor a rózsaszín szappanbuborék egy csapásra pukkant ki, és egyik nehézség követte a másikat.

Csak akkor ajánlom, hogy kézbe vedd,

ha készen állsz egy igaz történetre,
ami az élethez igazodva, nem mindig vidám
de legalább valódi.

A Derült égből terhesség egy nem hétköznapi kismamanapló!

A szerzőről:

Kovács Dorka boldogan élte a harmincas nők önfeledt életét, és úgy gondolta, neki aztán sohasem lesz gyereke. Aztán megismerkedett a férjével, és minden megváltozott. Kislányuk születésével pedig végképp a feje tetejére állt az egész addigi világ.

Dorka az első időkben nehezen talált rá az anyaság örömeire. Nem segített neki az sem, hogy csakis boldog és elégedett kismamák vették őt körül. Sokáig azt hitte, hogy benne van a hiba. Hogy könnyítsen a lelkén, az írásba menekült, és Azanyja néven blogolni kezdett. Ahogy egyre több követője lett, rájött, hogy igenis beszélni kell arról, hogy az anyaság nem habos torta, de humorral és egy csipetnyi öniróniával túlélhető!

Dorka azóta két kisgyermek sokszor boldog, sokszor türelmetlen édesanyja lett. Budapest mellett élik hétköznapian mesés napjaikat.

Ha szereted az anyaságról szóló könyveket, a kismamanaplókat
és kíváncsi vagy egy igaz történetre, akkor neked szól
a Derült égből terhesség!

A könyv vagy az e-book megrendelhető
>>> ide kattintva 

 

Vélemény, hozzászólás?