You are currently viewing DIY járvány-kompatibilis „torta”, lépésről lépésre

DIY járvány-kompatibilis „torta”, lépésről lépésre

Tegye föl a kezét, akinek a gyermeke mostanában ünnepli a szülinapját és már közösségbe jár! Bizony, mi is ebbe a körbe tartozunk; s megmondom őszintén, ebben a mostani helyzetben ez most komolyan feladta a leckét; mégis milyen tortát lehetne bevinni az osztályába, ami a járvány szempontjából is „biztonságos”?

Amit nem kell szeletelni, „összetapogatni”, villákat, tányérokat mosogatni (persze utóbbi papírtányérokkal és fa evőeszközökkel még megoldható is lett volna.) Szegénykém, tavaly kapásból egy betegséggel indítottuk az évet, ráadásul az első osztályt, így az első hét évnyitóstul, mindenestül ugrott. Elhatároztam, ha törik, ha szakad, idén ez most másként lesz, s bár az évnyitó ezúttal elmaradt, a COVID ebben akkor sem fog ki rajtunk; valamit kitalálok.

Ismét csak régi jó „barátomhoz”, a Pinteresthez fordultam, mint oly sokszor, ha inspirációt, kreatív megoldásokat keresgélek egy-egy ötlet megvalósításához. Rögtön szembe is jött ez a nagyon klassz, csokiszeletekből könnyen összeállítható megoldás. A megvalósításnak pedig csak a fantázia szab határokat, mert olyan csokiból készítheted, amilyenből szeretnéd, pontosabban amilyet a gyermek szeret. Különösebb kézügyesség sem kell hozzá, ráadásul a sikere is garantált. Mutatom, én hogyan csináltam.

Alapnak én egy kör alakú fémdobozt használtam, amit először bevontam öntapadós papírral. Ha találsz egyszínű dobozt, ezt a lépést máris átugorhatod. Én Kinder szeletkékből építkeztem, körbe rakosgattam velük a doboz oldalát. Egy nagyobb gumit, ha ráhúzol a dobozra, az segít megtartani a szeletkéket, míg körbe érsz. Amint ezzel megvagy, egy szalaggal átkötöd, a gumit pedig egy nyisszantással le is vághatod, ne rontsa az összképet (és amúgy se lesz már rá szükséged).

Majd következett az „emelet”, ugyanazzal a módszerrel, csak egy kisebb átmérőjű dobozzal. Biztos, ami biztos alapon, a második dobozt ragasztópisztollyal rögzítettem az alaphoz, a peremet pedig Kinder bogyós csokikkal díszítettem, ápol-eltakar alapon. Az emeletet is körbe rakva, megkötözve már gyakorlatilag kész is a meglepi; a felső dobozt pedig bármilyen apróbb, csomagolt bonbonnal, csokival kitöltheted. Nálunk a Kinder „csokibogyó” az abszolút nyerő, és mint kiderült, a kislányom osztálytársai is nagyon díjazták az ál-tortát.

Ottlik Judit

(A képek a szerző sajátjai, felhasználásuk nem engedélyezett!)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?