You are currently viewing Egy csepp relax kicsiknek és nagyoknak – avagy a GitaMom csepphinta titka

Egy csepp relax kicsiknek és nagyoknak – avagy a GitaMom csepphinta titka

A csepphinták jótékony hatásairól már mindenki hallott, aki járt TSMT tornára, vitte gyermekét védőnőhöz vagy gyógytornára, de a bölcsődék, óvodák is fel vannak szerelve vele. Nem volt kérdés számomra, hogy a kislányom fejlődését majd megtámogatom egy csepphintával.

Viszont, ahogy sok mindennél, itt is jöttek a rémtörténetek. Tudtad, hogy az olcsóbb csepphintákba akár be is lehet szorulni? A lábat kilógatva pedig sokszor vág a hinta szája. Olyan ölelő hintát szerettem volna, ami biztonságos, tartós és kényelmes. A cikk végén kiderül, hogy ennél sokkal többet kaptam.

5+1 dolog, amire kérdezz rá csepphinta vásárlásakor:

1. Milyen alapanyagokból készült?

Azt tudtad, hogy a távol-keleti államoknak vannak lazán értelmezett szabványai, szabályai? Keresd a OEKO-TEX minősítést, így biztos lehetsz benne, hogy nincs emberre káros vegyszer a textilben. Egy cuki nyálas kéz könnyedén viszi be a gyerek szájába a nem megfelelő anyagokat.

2. Tartozik-e párna a csepphintához?

Micsoda kérdés ez, ugye?! Sajnos vannak olyan csepphinták a piacon, ahol apróbetűs részként van feltüntetve, hogy nincs is párna benne. Gyakorlatilag olyan, mint egy zsák, aminek kivágták az elejét. Szóval, légy résen!

3. Milyen párna van hozzá?

Mindennek van előnye-hátránya. A felfújható párnás csepphintákat pici csomagban tudják árulni, hiszen te fújod fel majd otthon a „tölteléket”. Viszont, ha nem megfelelő a kivitelezése már az első héten elkezd ereszteni, így használhatatlanná válik az egész.

Hasonlóan praktikus tárolás szempontjából a bevarrt párnás, szivacs vagy flíz töltelékes csepphinta. Ezek általában vákuumozott csomagolásban kerülnek fel a boltok polcaira, a töltelékük könnyen csomósodik a használat során.

Ezekbe a csepphintákba szorul be könnyen egy ovis, mert a párnának nincs tartása, így gyakorlatilag belesüpped a gyerek. Aztán ott vannak a babzsákos csepphinták, amilyet én is választottam. Az ülés bennük kényelmes, hiszen a polisztirolgyöngy átveszi a popsi alakját. Hátránya akkor van, ha nincs a párnának külső huzata, amit ki tudsz mosni a mosógépben.

4. Milyen garancia van a termékre?

Jó, ha tudod, hogy a GitaMomnál az alap 12 év garancia és a kéthetes pénzvisszafizetési garancia mellett lehetőséged van új huzatot, kiegészítőket venni a hintádhoz később is!

5. Mekkora a teherbírása?

Nem a te hibád, hogy felcsillan a szemed a tömeggyártott olcsóbb csepphinták láttán. Érthető, ha sikerélményként éled meg az akciós vásárlást. DE, tudd mi az oka az alacsony árnak. Például, hogy a csepphinta csak 50 cm-es alul vagy a teherbírása csak 40 kg. Nem jobb egy olyan hintát venni, amit az egész család kipróbálhat és évekig elkíséri majd gyermekedet? A GitaMom csepphinta, amit végül választottam, 200 kg súlyt elbír. Láttam a YouTube-on, tényleg!

+1. Lehet-e mosógépben mosni?

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én alapból nem veszek a gyereknek semmit, amit csak kézzel moshatok. Egyszerűen nem életszerű. Szóval, keress olyan hintát, amit bedobhatsz a pólóid közé 30 fokon a mosógépbe, ha bekoszolódik.

A személyes történethez hozzátartozik, hogy még a Pici Piacon ismertem meg Margót, a GitaMom csepphinta tervezőjét. Ő mesélte, hogy amikor lánya született, nem talált megfelelő csepphintát a piacon, ezért megvarratta a sajátját édesanyjával, aki 1984. óta vezeti saját varrodáját. Így indult közös üzletük 2011-ben.

Margó mesélt a termék megszületéséről, hogyan vadászta le a prémium alapanyagokat, mi történt, amikor a fogyasztóvédelemnél jártak, mi alapján alakította ki a csepphinta formáját, hogy indult az első webshop és milyen falakba ütköztek az évek során.

Engem már akkor meggyőzött ez az elhivatottság, precizitás, meg az, ahogy csillogó szemekkel tudott mesélni a munkájukról. Pedig akkor még nem is volt gyermekem… De hintát már szerettem volna, magamnak is!

Janka kislányom 1,5 éves volt, amikor megkapta GitaMom csepphintáját. Előtte egy másik babahintát használt, de azt már kinőtte. Az unokatestvére kapott egy ilyesmi hintát, amit ő persze azonnal ki akart próbálni. És mivel annyira tetszett neki -főleg hogy ebbe be lehet kuckózni-, tudtam, hogy most jött el az ideje.

Nem csalódtam a megérzésemben. Az első pillanattól fogva imádja, beleteszi a játékait is, de volt, hogy el is aludt benne… Ráadásul nagyon sokféle színből és mintából lehet választani a hinta és a párna huzatát illetően, így teljesen egyedire tudod szabni a tiéteket!

Ha tőlem megkérdezi valaki, hogy mi a jó és hasznos ajándék egy hasonló korú (1,5-2 éves és ennél nagyobb) gyermeknek, akkor a GitaMom csepphintát tuti, hogy az első 5 között említem!

Névnapra, szülinapra, karácsonyra, húsvétra vagy bármilyen alkalomra tuti befutó ajándék ez!

Tomkó Bori
főszerkesztő

(képek: GitaMom és a szerző sajátjai. Felhasználásuk nem engedélyezett!)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?