You are currently viewing Egy életre szóló kötődés – október 15. a Babagyász Világnapja

Egy életre szóló kötődés – október 15. a Babagyász Világnapja

Születésük előtt, közben vagy az azt követő egy éven belül meghalt kisbabákra emlékezik a Babagenetika Egyesület, a Babagyász Világnapja alkalmából.

A szervezet az érintett szülőket arra bátorította, hogy „üzenjenek” átsuhanó családtagjuknak. Az alkotásokból pedig kiállítás nyílt érzékenyítő céllal; azt szorgalmazva, hogy a perinatális veszteség többé ne legyen tabu és segítse ezúton mindenki érzékenyítését.

A kiállítás október 14-én nyílt a Szeglet – Közösségi Tér és Kávézóban és 16-ig megtekinthető nyitvatartási időben, de a Babagenetika Fb-oldalán is megtekinthetők az alkotások.

Az esemény hivatalosan egy élő beszélgetéssel indult Sevcsik M. Annával és vendégeivel: Dr. Schill Beáta csecsemő és gyermekgyógyász, neonatologus , Aranyanyuval és Singer Magdolna író, újságíró, tréner, mentálhigiénés szakember, hospice- és gyásztanácsadó, a gyászolókat segítő Napfogyatkozás Egyesület elnökével.

A beszélgetés visszanézhető a Babagenetika Egyesület Fb-oldalán.

A tárlat, a beérkezett alkotások sokszínűségét, mélységét látva egészen különleges, szívbemarkolóan megható.

Az egyesület kapott festményeket, fényképeket, leveleket, verseket, horgolt és kerámia tárgyakról készült képeket is.

Rengeteg anyuka alkotott, de különösen megható, ahol nagyobb testvérek üzentek az átsuhanó kistesónak. Sőt olyan alkotás is érkezett, amit anyuka és apuka együtt készített.

Nagyon fontosak ezek a képek, mert sok család számára ez is a feldolgozás egyfajta útja, ami elengedhetetlen a lelki megbékéléshez.

Néhány beérkezett kép:

Sutta Bernadett
I.V.Orsi
Horváth Ramóna
Édesanyád

Baranyai Milla

Segítsünk együtt, hogy egy gondolattal könnyebb legyen minden érintett család szíve!

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?