Egy jó nyári tábor életre szóló élmény a gyermeknek!

Tavaly nyáron a biztonsági előírások betartása mellett május végén ötszáz főig engedélyezték a nyári gyermek- és ifjúsági táborok megrendezését. Idén már ismét megtarthatók, természetesen a legnagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel.

Kormányrendelet szabályozza, hogy mire kell ügyelniük a táboroztatóknak, a koronavírus-járvány miatt pedig minden szervező szigorított az alapkövetelményeken. Az, hogy vannak tábori orvosok, kézfertőtlenítők, megfelelő a higiénia, rendszeresen fertőtlenítenek, sokat vannak szabadtéren, és betartják az ajánlott távolságot, természetes követelmény a profi táborszervezők szerint is.

A táborokat rengetegen keresik. Nem is csoda: a karantén alatt sok szülőnek már tavaly elfogyott a szabadsága, és a gyerekek is türelmetlenül vágynak az élményekre: a bezártság, az egyhangúság, a barátok hiánya rajta hagyja a nyomát a hangulatukon.

Számos nyári tábor létezik Magyarországon. Az pedig, hogy mi tesz jóvá egy tábort, bizonyos tekintetben a résztvevők igényeitől is függ.

De hogyan válasszunk, ha iskolás gyermekünket még sosem engedtünk el hosszabb időre,

sőt napközis táborban sem járt még?

Ne ijedjünk meg, sohasem késő elkezdeni; abban pedig, hogy mi alapján döntsünk, ez a cikk segít.

A PEOPLE TEAM tématáboraiban nemcsak szórakozást és vakációs élményeket, hanem tudást is kapnak a táborozók. A délelőttöket mindenki a választott témával, a délutánokat és az estéket pedig fakultatív vagy egyszerre az egész társaságnak szóló programokkal tölti.

A PT-sek a turnusaikat a lehető legnagyobb szabadságot, értékes társaságot és impulzusokat biztosítva tervezik meg már 1990 óta. A gyerekek szerint pedig értik a dolgukat.

A tematikus nyári táborok a legnépszerűbbek mindig, a legtöbben idegen nyelveket, sportokat és művészeteket választanak. A XXI. század fiatalságának igényeire reflektálva megjelentek a programozó-, vlogger-, youtuber-, robotika- és dróntáborok is.

A kisebbek a napközis táborokat kedvelik, a bentlakásos formát 8 éves kortól ajánlják.

Az ár természetesen döntő tényező egy tábor kiválasztásakor, hiszen fontos szempont, hogy gyermekünk jóllétéért ne lépjük túl a családi kassza kereteit. Ugyanakkor minden tábornak van személyi és anyagköltsége, és ha gyanúsan alacsony áron hirdetnek valamit, érdemes alaposan utánajárnunk, hogy milyen tételeket takar a végösszeg.

Hányszori és milyen étkezéseket foglal magában az ár?
Milyen a szállás (ha ottalvós táborról van szó)? Vannak-e külsős programok?
Milyen foglalkozásokat tartanak?

Meglehet, hogy a minőségibb, egyéni sajátosságokat figyelembe vevő táborokért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, de legalább nem kell féltenünk csemeténket attól, hogy például olyan ételt kap, amelyet nem tolerál a szervezete.

Fontos, hogy olyan nyári tábor mellett tegyük le a voksunkat,

amelyben jól érezné magát gyermekünk.

Nézzük meg, milyen tematikára számíthatunk, és tartsuk tiszteletben, ha a kézművestáborba kívánkozó fiunknak/lányunknak nem igazán fűlik a foga a csak sporttáborhoz. Ilyenkor kombinálhatunk is: olyan táborválasztással, ahol egyszerre élheti ki művészi hajlamait, valamint sportolhat is.

A komplex táborok előnye, hogy a diákok naponta néhány órát a megcélzott tevékenységgel töltenek el, délutánonként pedig szabadon élhetnek a programkínálat nyújtotta számtalan lehetőséggel.

A PEOPLE TEAM kecskeméti táboraiban – érkezzenek a gyerekek akár bejárós, akár bentlakásos változatra – nem szenvednek hiányt semmiben: a jelentkezők 30 szekció és 11 témacsomag közül választhatnak, amelyek a következők:

NYELVEK + ORSZÁGOK, MOZGÓKÉP + MÉDIA, TECH + JÖVŐ, CIRKUSZ + AKROBATIKA, JÁTÉK + KALAND, KREATÍVOK + MŰVÉSZEK, SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET, KUTATÓK + KALANDOROK, KUKTÁK + CUKRÁSZOK, MOZGÁS + RITMUS, BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK.

A táborok időpontja: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14., azaz három egyhetes turnus.

Napi háromszori étkezéssel, korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztással, büfével, kétágyas kollégiumi szobákkal, fiatal oktatókkal várják a 7–17 éveseket.

Bizonyos témákra és a 2. turnusra ottalvósként már nem lehet jelentkezni, beteltek a helyek, ám aki siet, még elcsípheti a legkeresettebb szekciókat és a legjobb tábori heteket.

Táborozásra és élménygyűjtésre fel!

(képek: People Team, felhasználásuk nem engedélyezett!)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük