You are currently viewing Érkezik a LEGO® Friends új generációja!

Érkezik a LEGO® Friends új generációja!

Tíz évvel a LEGO® Friends megjelenése után a LEGO Csoport újragondolta a Friends világát, és olyan újgenerációs karaktereket mutattak be, akiknek segítségével a gyerekek úgy érezhetik, hogy a játék valóban róluk és barátaikról szól.

A LEGO® Friends figurák új nemzedékét úgy alkották meg, hogy tükrözze a befogadó modern barátságokat – a személyes, valamint az online térben született kapcsolatokat, amelyeknek manapság mind a gyerekek mind pedig a felnőttek részesei a mindennapok során.

Az érdekes, izgalmas és sokszínű karakterek érkeztek a vadonatúj univerzumba

A gyerekek – amellett, hogy különböző nemzetiségekkel és kultúrákkal ismerkedhetnek meg – különböző fizikai vagy mentális nehézségekkel küzdő szereplőkkel is találkozhatnak, ezáltal olyan kihívásokkal szembesülhetnek, amilyenekkel ők maguk és társaik is szembesülnek a való életben.

Széleskörű kutatásokból, valamint gyerekektől érkező visszajelzésekből és levelekből az derült ki, hogy azt szeretnék, ha a LEGO termékekben sokkal inkább felismernék magukat, barátaikat és családjaikat. Az új figurák között találhatunk egy pigmenthiány okozta vitiligo betegséggel élő, egy félkarral született, illetve egy szorongásos betegséggel szembesülő karaktert is, melyek beemelésének célja, hogy a játékon keresztül segítse a gyermekek érzelmi és szociális fejlődését.

„A LEGO Csoportnál megértjük, hogy a gyerekek sokkal inkább szeretnének olyan játékokkal játszani, melyek jobban visszaadják az emberek sokszínűségét, úgy, ahogy azzal a való életben is találkozhatnak” – nyilatkozta Tracie Chiarella a LEGO Friends termékmenedzsere.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy termékeink hűen tükrözzék a mai társadalmat, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy elhozhattuk a LEGO Friends vadonatúj generációját. Szeretnénk, ha mind a készletben, mind pedig a 2023-ban debütáló sorozatban megjelenített új LEGO Friends univerzumban a gyerekek felismernék saját, való életben kialakított barátságaikat és hitelesnek éreznék a karaktereket. Úgy döntöttünk, hogy a LEGO Friends univerzumban és a tévéműsorban is nagyobb hangsúlyt fektetünk a befogadó szemlélet fontosságára, ezzel több eszközt adva a szülőknek és a gyerekeknek a barátságban és az érzelmekben való eligazodáshoz, miközben felnőnek és tanulnak.”

A LEGO Friends univerzum célja

Az újragondolt LEGO Friends univerzum célja, hogy a játékon keresztül támogassa a gyerekek érzelmi és szociális fejlődését és segítse megérteni az egyéniséget, a sokszínűséget és ezzel a modern világot. A LEGO Csoport által végzett 2022-es Play Well kutatás szerint világszerte több mint 50 000 gyerek és szülő mutatott nyitottságot a sokszínűség megjelenítésére a készletekben, mert ezáltal úgy érzik, jobban magukra ismerhetnek játék közben. A kutatás szerint 4-ből 3 gyermek (73%) érezte úgy, hogy nincs elég játék, amelynek szereplői között magukra ismerhetnének, és hasonlóan 10-ből 8 gyermek szeretné, ha több olyan játék lenne, amelynek szereplői hasonlítanak rájuk.

Annak érdekében, hogy az új karakterek a lehető legvalóságosabbak legyenek, a tervezők kikérték többek között olyan gyermekek véleményét is, akik fogyatékkal élnek.

A LEGO Csoport példaképként tekint a gyerekekre, ezért is volt fontos az új készletek tervezésekor, hogy meghallgassák őket. Az új generációs karakterek célja, hogy a nemek, nemzetiségek, testi és mentális nehézségek széles skáláját megjelenítse, és így a gyermekek a világ minden pontján felismerjék saját magukat, barátaikat, sőt még a mindennapok során átélt érzelmeiket is a játékokban.

Ilyen például Autumn, a baráti társaság kalandvágyó tagja, aki egy karral született, mégis képes a farmon élő állatairól gondoskodni, ezzel legyőzve testi hátrányát. Paisley, édesanyja halála miatt szorongással küzd, mégis szenvedélyesen szereti a zenét, míg Leo nehezen köt barátságokat, amikor Heartlake City városába költözik, mégis legyőzi ezt a félelmét: a tengerpart iránt érzett rajongása által lel barátokra. Legyen szó szörfözésről, evezésről vagy a tengerparton való focizásról a Heartlake gimi focicsapatával minden játékban benne van.

Felfrissítették a LEGO® Friends tévésorozat történetét

Az újragondolt LEGO® Friends univerzum részeként a LEGO® Friends tévésorozat történetét is felfrissítették. A Geena Davis Intézet pedig segített a történetek kidolgozásában, hogy azokkal jobban tudjanak azonosulni a gyerekek, és általuk befogadóbbá váljanak. Továbbá hitelesebben tükrözik azokat a nehézségeket és helyzeteket, amelyekkel szembesülnek.

Tíz évvel ezelőtti megjelenése óta a LEGO Friends számtalan kalandra invitálta a gyerekeket a valósághű játékvilágon keresztül, ahol felfedezhették a barátság alapértékeit. Közben felébresztették kreatív kíváncsiságukat és önbizalmukat.

A Play Well kutatásból kiderült, hogy a szülők 97%-a fontosnak tartja, hogy beszéljen gyerekeivel arról, hogy sokan sokfélék vagyunk, érintve akár olyan érzékenyebb témákat, mint a mentális egészség (91%), a testi (82%), és szellemi (81%), fogyatékosság, az etnikai hovatartozás (75%) illetve a nemi identitás (74%).

A LEGO Csoport azt szeretné, ha a gyerekek a LEGO Friends világában úgy érezhetnék, hogy tényleg elfogadják őket, és a játék valóban róluk szól, éljenek a világ bármely pontján is.

A LEGO Friends új generációja 2023 januárjától lesz elérhető, amelyet néhány héttel később egy új LEGO Friends TV sorozat is követ.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?