You are currently viewing Gyerekkel a digitális világban – ingyenes online kurzus szülőknek

Gyerekkel a digitális világban – ingyenes online kurzus szülőknek

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája tudatosító tevékenysége keretében 2018. óta működő Digitális Médiaműveltség Szülőknek Program kiterjesztése érdekében elkészült egy minden érdeklődő szülő, illetve gyermekekkel foglalkozó szakember számára elérhető, interaktív, önálló tanulást lehetővé tevő e-learning tananyag.

A „Gyerekkel a digitális világban” tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be az érdeklődőknek; támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon.

A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló/gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető.

A tananyag öt rövid modulból áll:

  1. Gyerekek a digitális világban
  2. A gyermek magánszférája és személyes adatai az interneten
  3. Tudatos médiaétrend, képernyőidő és függőség
  4. Egyensúlyban a digitális világban – önmagunkkal és másokkal
  5. A digitális médianevelés alapjai

A linkre kattintva nyílik meg a *Nexius Learning* felülete, ahol egy gyors regisztráció után hozzáférhetővé válnak a tananyagok.  A kurzust befejező résztvevők névre szóló, letölthető oklevelet kapnak.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?