You are currently viewing Ha anya vagy, akkor bűnhődnöd kell mindig valamiért?

Ha anya vagy, akkor bűnhődnöd kell mindig valamiért?

A társadalmunkban egy anya valamiért bűnhődik, bármit is csináljon.

Hogyha lóg a gyerekein, hogy biztos minden rendben legyen, akkor helikopter anyának hívjuk. Hogyha hagyja őket futkosni össze-vissza, amíg ő beszélget egy barátnőjével, akkor gondatlan.

Hogyha mindig mindent ő főz meg egészséges alapanyagokból, akkor a gyerekei “másoknál majd teljesen rákattannak a műkajára”. De ha kekszet vagy nutellás kenyeret ad nekik reggelire, mert éppen siet vagy csakúgy, akkor a gyerekei egészségtelenek.

Ha szoptat, de nem termel elég tejet és a babája nem gyarapodik, akkor kudarcot vallott. De ha tápszert is ad hozzá, akkor még jobban megbukott, mert nem kizárólag szoptatja a babáját.

Ha otthon marad a gyerekeivel, akkor dolgoznia kéne – “hogy fognak így megélni?” De ha dolgozik, akkor azzal szembesül, hogy “oh, hát csak egyszer ilyen kicsik.”

Ha nem fogy le szülés után, akkor “jesszus, hogy elhagyta magát”. De ha lefogy, akkor “juj, biztos nem eszik, állandóan edz és elhanyagolja a gyerekeit.”

Egy “mindentudó” társadalomban, ami lehetetlen elvárásokat pakol az anyákra, ha másokra hallgatsz, mindig kevesebbnek fogod érezni magad.

Szóval ne hallgass másokra és ne érezd rosszul magad a döntéseid miatt.

Engedd el azokat a lehetetlen elvárásokat és csináld úgy, ahogy neked és a családodnak a legjobb.

forrás: Danielle Sherman-Lazar, fordította: Momz

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?